05/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

İkinci yaşını kutlayan Antalya BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu medya, insan hakları, hukuk, eğitim alanlarında sürpriz etkinlikler hazırlıyor.

“BİZ’i takip edin” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İkinci yaşını kutlayan Antalya BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu medya, insan hakları, hukuk, eğitim alanlarında sürpriz etkinlikler hazırlıyor.

Fotoğraf: BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu, 1 Mayıs 2018

“Eylül’de gel” yazı dizimiz Ekim’de de devam ediyor. Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetli hazırlığını sürdürüyor. Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk. Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası burada.

Bugün yazı dizimizin konuğu Antalya’da faaliyet yürüten BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu. Yeni dönemin ilk toplantısını yapan Topluluk, Ocak ayında ikinci yaşını kutlayacak.

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu’ndan Melih, KaosGL.org’a gelecek dönem planlarını anlattı ve topluluğun yakın zamanda tüzel kişi olma yolunda çalışmalara başlayacağını müjdeledi. Sözü BİZ’e bırakalım:

Komisyonlarımız hazır

“Bu yıl Topluluğa yeni katılan gönüllülerin de dâhil olduğu çalışma alanları ve komisyonlar oluşturduk. Sosyal hizmet, araştırma-geliştirme, sanat - medya - basın, seks işçiliği, insan hakları ve hukuk, eğitim – öğretim, üniversite oluşturulan başlıca komisyonlar. Komisyonlar bu şekilde adlandırılmış olsa da çalışma alanları oldukça geniş. Örneğin sosyal hizmet komisyonu; aile, yaşlı, engelli, sağlık, barınma hakkı, çalışma hakkı ile ilgili çalışmalar yürütecek. Hayvan hakları, mülteciler ve askerlik de topluluğun gündeminde.

Bu dönemki planlarımız içinde en yakın zamanda gerçekleşecek olanı dayanışma partimiz. Partinin ardından gündemimiz bir web sayfasını hayata geçirmek. Belli aralıklarla çıkacak ve LGBTİ gündemini takip edebileceğimiz, akademik çalışmaların, araştırmaların ve bilimsel yazıların da yer alacağı bir fanzin planımız da var.”

Sanat unutulmadı

“Yine bu dönem Kaos GL’nin Aktivizm Okulu’nda edinilen bilgiler ışığında LGBTİ hakları izleme çalışmaları yürütmeyi umuyoruz. Bununla birlikte topluluk kuir dans akademisi ve fotoğraf atölyeleri ile sanatsal etkinlikler düzenleyecek.”

Yerelde LGBTİ

“Yaklaşan yerel seçimleri de unutmadık. Yerel seçimler öncesi LGBTİ haklarına değer veren, yaşanabilir bir şehir için politikacılarla görüşmeye hazırlanıyoruz.

Son olarak ‘Çağlar Boyu LGBTİ Kültürü ve LGBTİ Mücadelesi’, ‘Feminizm ve Toplumsal Cinsiyet Teorisi’, ‘Ataerkil Denetim’, ‘İdeoloji Olarak Heteroseksizm’, ‘Cinsiyet?’, ‘Cinsellik ve Cinsel Politikalar’, ‘Queer Teori – Hareket’, ‘Nefret ve Şiddet’, ‘Hukuk ve LGBTİ’, ‘Gönüllülük ve Aktivizm’ gibi başlıkların yer alacağı uzun süreli bir Aktivizm Okulu için proje planlaması yapıyoruz.

Ve elbette sürprizlerrr. BİZ’i takipte kalın.”

İlgili haber:

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bol gullümlü, bol çaylı bir döneme bekliyor

Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yeni döneme hazır

Keskesor LGBTİ+ ‘atölyelere devam’ diyor

Özgür Gökkuşağı sinemada, futbolda, tarihte, her yerde

SPoD: Yeni döneme yeni etkinlikler

Genç LGBTİ+ Derneği: Sürprizlere hazır olun!

BÜLGBTİ+ bu yıl neler yapacak?

 


Etiketler: yaşam
İstihdam