05/12/2017 | Yazar: Derya Barış

Bizler LGBTİ+ Fobi Karşıtı Boğaziçi bileşenleri olarak LGBTİ+lara karşı işlenecek her türlü ayrımcılığa, baskı şiddet ve her türden saldırıya karşı olduğumuzu ilan ediyoruz.

Boğaziçi Forumu: #LGBTİyasaklanamaz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bizler LGBTİ+ Fobi Karşıtı Boğaziçi bileşenleri olarak LGBTİ+lara karşı işlenecek her türlü ayrımcılığa, baskı şiddet ve her türden saldırıya karşı olduğumuzu ilan ediyoruz.

Fotoğraf: Boğaziçi Üniversitesi, 2015

Sosyal medya ve afişlemelerle duyurusu yapılan Boğaziçi Forumu, 4 Aralık Pazartesi günü geniş bir katılımla toplandı. Başta Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olmak üzere okulun tüm bileşenlerinin katıldığı forumda LGBTİ+ yasaklamaları konuşuldu.

Deneyim aktarımı ve durum değerlendirmesi yapılan forumda, bu mekanizmanın “duygudaşlık” yarattığı üzerinden hareketle dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. İlerleyen süreçte neler yapılacağının da konuşulduğu forumda, yaşam alanlarımızda “vardık, varız, var olacağız” denildi.

“LGBTİ+ yasaklarını geri çekin”

Forumdaki tüm bileşenlerin ortaklaştığı bir bildiri hazırlandı, bildiri alkışlar eşliğinde okundu. Bildirinin tam metni şöyle:

“Bizler LGBTİ+ Fobi Karşıtı Boğaziçi bileşenleri olarak Boğaziçi içinde ve dışında LGBTİ+lara karşı işlenecek her türlü cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığa, ayrımcılık temelli politikalara, baskı şiddet ve her türden saldırıya karşı olduğumuzu ilan ediyoruz.

Bu bağlamda gerçekleşecek her türlü saldırının karşısında gereken dayanışmayı öreceğimize ve bunları karşılıksız bırakmayacağımıza söz veriyoruz.

Kendini bu mücadelenin ve dayanışmanın parçası olarak gören herkesi de, LGBTİ+ fobi karşıtı bileşenimize davet ediyor ve saldırıları hep birlikte göğüslemeye çağırıyoruz.

LGBTİ+ yasaklarını geri çekin, LGBTİ+’lar yalnız değildir!

Okulda sokakta direnişte, her yerde, her yerde, her yerdeyiz!”

Forum bileşenleri, 11 Aralık Pazartesi günü yeniden toplanacak. Forum, Güney Kampüs içinde yapılan yürüyüşle de son buldu.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret