10/05/2013 | Yazar: Mehmet Efe Fırat

17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün’de Boğaziçi luBUnya tarafından Heteroseksizm Karşıtı Kampüs Yürüyüşü düzenlenecek

Boğaziçi luBUnya 17 Mayıs’ta Yürüyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün’de Boğaziçi luBUnya tarafından Heteroseksizm Karşıtı Kampüs Yürüyüşü düzenlenecek
 
Boğaziçi Üniversitesi’nde 17 Mayıs Heteroseksizm Karşıtı Kampüs Yürüyüşü
Eşcinselliğin Dünya Sağlık Örgütü tarafından akıl hastalıkları listesinden çıkarılmasıyla cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki ve sembolik şiddete karşı eylem ve karşı durma günü olarak kutlanan 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün’de Boğaziçi luBUnya tarafından düzenlenecek Heteroseksizm Karşıtı Kampüs Yürüyüşü ile “heteroseksist eğitime, kampüslerdeki homofobik/transfobik ayrımcılığa ve şiddete karşı” dayanışılacak.
 
Saat 16.00’da Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs piramit önünde Şevval Kılıç ve İdil Engindeniz Şahan tarafından verilecek açık dersten sonra saat 17.00’da Güney kampüs meydanına ‘heteroseksizme’ karşı yürünecek.
17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de yürüyoruz
İstanbul’daki diğer Öğrenci-LGBT toplulukları ile ayrımcı bir ideoloji olan heteroseksizmin toplumsallaşmasını ve kökleşmesini sağlayan kapitalizme, ırkçılığa, milliyetçiliğe, militarizme, cinsiyetçiliğe ve türcülüğe karşı bütün kampüs bileşenlerinin katılımıyla gerçekleşecek olan yürüyüşün çağrı metni ise şöyle:
 
Bizler ilköğretimden yüksek öğretime, eğitim sisteminin yaratmaya çalıştığı "makul, makbul ve muhayyel" vatandaş tanımına kıstırılmaya ve ikili cinsiyet düzeni içinde asimile edilmeye çalışılan Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks öğrenciler, dayatılan erkeklik ve kadınlıktan bunalmış heteroseksizm karşıtı öğrenciler olarak “17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün”de yürüyoruz.
 
Şehrin tamamını istediğimiz gibi kampüslerin de tamamını istiyoruz
Homofobi ve transfobi hepimizin meselesi. Ayrımcı bir ideoloji olan heteroseksizme, homofobik ve transfobik şiddete teslim olmayacağız. Neoliberal otoriterleşmeye, muhafazakarlaşmaya, ırkçılığa ve milliyetçiliğe, militarizme, cinsiyetçiliğe, türcülüğe ve ayrımcılığın her türlüsüne karşı 17 Mayıs’ta bir aradayız. Tıpkı şehrin tamamını istediğimiz gibi kampüslerin de tamamını istiyoruz. Homofobik ve transfobik şiddete karşı kurduğumuz öğrenci topluluklarıyla birlikte, dayanışma içinde heteroseksizme karşı yürüyor, gökkuşağı bayrağını yükseltiyoruz. Bizler sınıfsız ve sömürüsüz olduğu kadar cinsiyetsiz de bir dünya istiyoruz. Bizler özgürleşmeden hiç kimse özgürleşmiş olmayacak. Bizim hayallerimiz heteroseksizmin kaleleri okullara dar gelir. Haydi heteroseksizmin duvarlarını yıkmaya, hep birlikte özgürleşmeye!
Kuzey Kampüs’ten Güney Kampüs Meydanına gökkuşağı bayraklarıyla
17 Mayıs Cuma günü saat 16:00’da Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs kütüphane önünde yapılacak açık dersin ardından saat 17:00’da Kuzey Kampüs’ten Güney Kampüs Meydanına gökkuşağı bayraklarımızla heteroseksizme karşı yürüyoruz.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam