19/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, LGBTİ+ Hakları Birimi, Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında atölye ve film gösterimi düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nden 20 Kasım etkinlikleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü (BUSOS) LGBTİ+ Hakları Birimi, Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında atölye ve film gösterimi düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK), LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+) ve Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu’nun (CİTÖK) da destek verdiği etkinlerin ilki yarın (20 Kasım), saat 17:30’da Güney Kampüs Demir Demirgil Salonu’nda gösterilecek “Benim Çocuğum” belgeseli.

BUSOS etkinliği şöyle tanıtıyor: “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü ve Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında gerçekleştireceğimiz film gösteriminin ardından yönetmen ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Can Candan, trans hakları aktivisti Doğukan Karahan ve LGBTİQ+ Aile ve Yakınları Destek Grubu (LADEG+) katılımcıları ile söyleşi yapılacaktır.”

Hangi erkeklik?

Üniversitede 20 Kasım etkinlikleri kapsamında düzenlenecek atöleye ise “Hangi Erkeklik: Eleştirel Erkeklik Çerçevesinde Trans Erkeklerin Erkeklik İnşası” başlığını taşıyor. , Gizem Derin yürütücülüğündeki atölye 21 Kasım'da EF204 dersliğinde saat 17.30'da gerçekleşecek.

Atölye şöyle tanıtılıyor: “Erkeklik ve kadınlık sabit olarak tanımlanabilecek bir davranış örüntüsü değildir. İçinde yaşadığımız ikili cinsiyet sisteminde cinsiyetler, bu çerçevede kadınlıklar ve erkeklikler kalıplaşmış olarak, sürekli bir hizaya getirme çabası ile tek tipleştirilmektedir. Oysa beden formu, kimlik inşası, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesinin farklı kombinasyonları farklı kadınlık ve erkekliklerin mümkünlüğünün bir resmidir. Bu bağlamda toplumsal cinsiyet rollerinin hizaya sokmaya çalıştığı tek tip kadın ve tek tip erkekten bahsetmek imkânsızdır. Etkinliğimizde, cinsiyet inşasının toplumsal uyaranlara ve hizaya sokma çabasına rağmen aslında nasıl da çeşitli olduğunu konuşacağız. İşte bu yüzden erkeklik ama ‘hangi erkeklik’.”

 

 


Etiketler: yaşam
nefret