12/12/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü’nden Ezgi: “Yalnızca heteroseksüel kadının değil, lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların cinselliği de ele alınacak.”

Boğaziçi Üniversitesi’nde kadının cinselliği tartışılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü’nden Ezgi: “Yalnızca heteroseksüel kadının değil, lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların cinselliği de ele alınacak.”

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK) yarın (13 Aralık) saat 17:30'da “Kadın Cinselliğini Tartışıyoruz” isimli bir etkinlik düzenleyecek. Trans Terapi Grubu ve LİSTAG gönüllü terapisti Dr. Seven Kaptan’ın konuşmacısı olduğu etkinlik Kulübün Facebook hesabından tarafından şöyle duyuruldu:

“Yıllarca dirsek çürüttüğümüz, dünyaya, bilime, kendimize dair birbirinden farklı şeyler öğrendiğimiz okullarda bir kere olsun dönüp cinselliğimizi konuşamadık. Kimi zaman biyoloji derslerimiz üreme organlarından bahsedecek kadar ‘ileri gitse’ de cinsel haz, cinsel doyum, kadın anatomisi ve farklı cinsel anlayışların önüne hep bir sır perdesi çekildi. Bu sır perdesini aralayacağımız tartışmaya Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu ve Kadın Araştırmaları Kulübü ortaklığıyla 13 Aralık günü ev sahipliği yapıyoruz. Bu etkinlikle kadın cinselliği başlığında kadın bedeninin anatomisi, cinsel haz ve cinsel doyum kavramlarını ve bu kavramların birbirlerinden farklarını konuşmayı amaçlıyoruz. Kafamızdaki bütün soruları beraber yanıtlamaya bekliyoruz!”

Mitler, gerçekler…

Etkinlik hakkında kaosGL.org’a konuşan BÜKAK’tan Ezgi şunları söyledi: “Bu etkinliği üç yıldır düzenliyoruz. Etkinliğimiz Boğaziçi Üniversitesi’nin Hazırlık Kampüsünde gerçekleşecek. Hazırlık Kampüsü’nü seçmemizin sebebi üniversite eğitimine yeni başlayan kadınların bu konuşmayı dinlemesini istememiz. Bu buluşmada yalnızca heteroseksüel kadın cinselliği değil, lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların cinselliği de ele alınacak. Etkinlikte mitlerden, gerçeklerden ve terminolojiden bahsedeceğiz. Etkinliğimiz tüm çeşitliliği ile kadınlara açık.”

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kadın
İstihdam