05/03/2019 | Yazar:

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü’nün 4-8 Mart tarihleri arasında düzenlediği “bü’de kadın şenliği”nde Kaos GL yayınlarına ulaşabilirsiniz.

Boğaziçi’nde kadınlar mücadelede ısrarcı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü’nün 4-8 Mart tarihleri arasında düzenlediği “bü’de kadın şenliği”nde Kaos GL yayınlarına ulaşabilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü’nün (BÜKAK) her yıl 8 Mart haftası boyunca düzenlediği “bü’de kadın şenliği” 4 Mart’ta başladı. 8 Mart’a dek sürecek olan şenlikte kadın yazını, toplumsal cinsiyet ve queer çalışmalarını görünür kılmak için düzenlenilen “Kadın Eserleri Kitap Sergisi”nde Kaos GL Dergi ve yayınlarını da bulmak mümkün.

Şenlik 4 Mart günü Boğaziçi Kampüsü’nde gerçekleşen yürüyüş ile başladı. Yürüyüşün ardından gerçekleşen “Kadın Şarkıları” konseri BÜKAK ve Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nden (BÜFK) müzisyen kadınların mezunları ile birlikte hazırladığı, “aşk, emek, dayanışma ve barış” temalı kadın şarkılarını seslendireceği konserle sürdü.

Şenlik panel ve söyleşilerle sürüyor

Şenlikte bugün ise BÜKAK ve Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’nda (BÜO) çalışma yürüten kadınların hazırladığı “Güneşin Doğusu, Ayın Batısı” isimli oyun sahnelenecek. 

Yarın Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar dergisi ortaklığıyla “Şiddetin ‘Meşru’ Hâlleri” isimli panel gerçekleşecek. Medya, hukuk ve eğitim alanlarında cinsiyetçi şiddetin ne yollarla meşrulaştırıldığının tartışılacağı panelde Sosyolog Feyza Akınerdem, Avukat Gökçeçiçek Ayata ve Doç. Dr. Sevgi Uçan Çubukçu olacak. Panel 18:00’de Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Öğrenci Faaliyetleri Binası Demir Demirgil Salonu’nda başlayacak.

7 Mart Perşembe günü ise saat 18:00’de ise yazar Melisa Kesmez ile kendi yazarlık deneyimi ve kitapları üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek. Bu etkinliğin yeri de Demir Demirgil Salonu olacak.

Kadın Eserleri Kitap Sergisi’nde kimler var?

Şenlik boyunca sürecek olan “Kadın Eserleri Kitap Sergisi” Özger Arnas Salonu’nda katılımcıları bekliyor. Sergide Metis, İletişim, Everest, bgst, Yapı Kredi, Yordam, Agora, İmge, Ayrıntı, Dipnot, Aras, Aram, Çitlembik, Hrant Dink Vakfı, Tarih Vakfı, Otonom, Sel, Güldünya, Notabene, Evrensel ve Sineksekiz yayınevlerinden çıkan kitaplar satışa sunulacak.


Etiketler: kadın
İstihdam