24/10/2014 | Yazar: Mehmet Akın

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, ‘Geceleri de sokakları da istiyoruz’ diyerek cinsel tacizi protesto etti.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, okul kampüsü etrafında gerçekleşen cinsel tacizleri durdurmak ve duyarlılık yaratmak için 23 Ekim Perşembe akşamı bir yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, “Geceleri de sokakları da istiyoruz” diyerek cinsel tacizi protesto etti. Kampüs etrafında yaşanan, özellikle kadınlara yönelen cinsel taciz olaylarına dikkat çekmek için yapılan eyleme katılım yüksekti. Öğrenciler  okulun yer aldığı Hisarüstü Mahallesi’ni dolaşarak; Güney Kampüs’ten Kuzey Kampüs’e yürüdü. Tacize karşı sloganlar attı.
 
Konuştuğumuz okul öğrencileri, kampüs etrafında son dönemde kadınlara tacizin arttığını söylüyor. “Özellikle geceleri kadın öğrenciler kendilerini rahat hissetmiyorlar”, diyen bir öğrenci, birçok kadının olayları bildirmekten de kaçındığını belirtiyor.
 
Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu kuruldu
Kampüs ve etrafında yaşanan cinsel taciz olaylarını önlemek için okul yönetimi ve öğrenciler tarafından Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu (CİTÖK) 2012'nin Aralık ayında kurulmuştu. Bu komisyon farkındalık yaratmak, eğitim, politika ve eylem planı oluşturmak, cinsel tacize maruz kalan kişilere destek sağlamak amacıyla kuruldu.
 
Boğaziçi Üniversitesi’nde kendini tehdit altında hissedenlerin 0212 911 60 60 numaralı telefonu aramaları gerekiyor. Tüm başvuruları gizli tutan yetkililer, saldırıya uğrayan kişiye güvenlik ve sağlık desteği sağlıyor.
 
Telefon hattı haricinde ilgililere danışmak için de citok@boun.edu.tr mail adresine mail atabilir, okulun internet sitesindeki CİTÖK sayfasını kullanabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam