05/04/2018 | Yazar: Umut Güven

2. Boğazımıza Kadar Homofobi Haftası bugün Seramik Atölyesi ve Laurence Anyways filminin gösterimi ile sürüyor.

Boğazımıza Kadar Homofobi Haftası’nda bugün seramik atölyesi var Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2. Boğazımıza Kadar Homofobi Haftası, bugün Seramik Atölyesi ve Laurence Anyways filminin gösterimi ile sürüyor.

2. Boğazımıza Kadar Homofobi Haftası, 4 Nisan Çarşamba günü Çanakkale’de başladı. İlk gün etkinleri, Ayrımcılık Karşıtı Atölye ve Queerz Night oldu.

İlk etkinlik Ayrımcılık Karşıtı Atölye

Ece Ayhan Kültür Evi’nde gerçekleşen Ayrımcılık Karşıtı Atölye kapsamında, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğrencilerinin yanı sıra yerelde çalışan dernekler ve aktivistlerle bir araya geldi. Tanışma oturumu ile başlayan etkinlikte önce LGBTİ temel kavramlar anlatıldı, ardından mitler ve gerçekler üzerine konuşuldu.

Etkinliğin ikinci oturumunda ayrımcılığın teorik arka planına değinildi. Oynan grup oyunları ile farklı ayrımcılık biçimleri ele alındı. Ayrımcılık Karşıtı Atölye, Kaos GL yayınlarının dağıtılması ile sona erdi.

İlk günün akşamı Yalı Han’da gerçekleşen Queerz Night’da ise LGBTİ+'ların mücadele tarihinden kültür sanat etkinliklerine farklı alanlarda çalışmalar üzerine sohbet gerçekleştirildi. Queerz Night, kondom dağıtımı ile son buldu.

Bugün neler var?

2. Boğazımıza Kadar Homofobi Haftası’nda bugün 15.30’da Seramik Atölyesi ve 19.00’da da Xavier Dolan’ın Laurence Anyways film gösterimi gerçekleşecek. Etkinlikler Pan Görsel Kültür Derneği’nde.

Hafta’nın tüm etkinlikleri için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret