28/12/2018 | Yazar: Kaos GL

Bollywood yıldızı Sonam Kapoor yeni filminde lezbiyen bir karakteri canlandırdı.

Bollywood lezbiyen aşka hazır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bollywood yıldızı Sonam Kapoor yeni filminde lezbiyen bir karakteri canlandırdı.

“Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga / How I Felt When I Saw That Girl” filminden bir sahne

Bollywood yıldızı Sonam Kapoor “Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga / How I Felt When I Saw That Girl” filminde lezbiyen bir karakteri canlandırdı.

PinkNews’in haberine göre bu filmle birlikte ilk kez ana akım Hint sinemasında kadın kadına aşk teması işleniyor. Kapoor, filmde evlendirilmek istenen ancak bir kadına aşık olduğu için ailesi ve toplumla mücadele eden bir kadını oynuyor.

“Bazı aşk hikâyeleri basit değildir”

Şubat ayında ilk gösterimini yapacak olan film şöyle tanıtılıyor: “Bazı aşk hikâyeleri basit değildir, Sweety'nin hikâyesi de öyle. Bir sırrı olan ve gerçek aşkı ailesi tarafından kabul görmeyecek olan Sweety, evlenmesi için oldukça hevesli olan ailesi ile mücadele etmek zorundadır. Bu sorunların çözülmesi ile hayat değişir. Yılın beklenmedik romantizmine hoş geldiniz!”

Homofobik yasa Eylül’de iptal edilmişti

Hindistan’da Eylül ayında 1800’lü yıllardaki İngiliz sömürgeciliğinden kalma eşcinsel ilişkiyi suç olarak tanımlayan homofobik 377. Madde iptal edilmişti. Bu gelişmeden yalnızca beş ay sonra Bollwodd’un kadın kadına aşk hikayesi ele alması LGBTİ+ aktivistlerin bir başka kazanımı sayılabilir.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam