11/12/2009 | Yazar: Atilla Demir

Bollywood’un İlk Eşcinsel Aşk Sahnesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yakında gösterime girecek olan bir Bollywood filmi sektörün ilk eşcinsel aşk sahnesini beyaz perdeye taşıyacak.
 
“Ben Omar (I Am Omar)” adlı dört kısa filimden oluşan film, seks işçileri ve polisin homofobik yaklaşımı üzerine bir yapım. Gerçek hayat hikayelerinden oluşan filmin çekimleri Bombay’da gerçekleştirildi. Film “ABHIMANYU”, “OMAR”, “AFIA”, “RUDRA and MEGHA” isimlerini taşıyan bir dörtlemenin ikincisi.  Proje dünya çapında 25 şehirden 400 ortak tarafından bütçelenmesi ve 45 gönüllünün görev alması açısından da bir ilk oluşturuyor.
 
Filmin bir sahnesinde, aktör Rahul boze ve Arjun Mathur, kamusal bir alanda sarılmış bir şekilde öpüşürken, polise yakalanışları ve başlarından geçenler anlatılmakta.
 
Yönetmen Onir, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, filmin sansüre takılmadan vizyona girebileceğini umduğunu söyledi. Onir şunları söyledi “Aktörlerimin hiç birinin kendini sınırlamamsından dolayı mutluyum. Rahul ve Arthur, Hint sinemasında bu güne kadar görülmemiş bir sahneye imza attılar.”
 
Filim aynı zamanda Rotherdam Film Festivalinde de gösterilecek.
 
Yakın bir tarihte, başka bir yönetmen Madhur Bhandarkar, “Moda” isimli filminde yine bir öpüşme sahnesi eklemiş ancak sansürden geçmeyeceği endişesi ile son anda sahneyi çıkartmıştı.
 
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam