07/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Brezilya devlet başkanı Jair Bolsonaro’nun ilk icraatı Kadın, Aile ve İnsan Hakları Bakanlığı’nın korumakla yükümlü olduğu gruplar listesinden LGBTİ+’ları çıkarmak oldu.

Bolsonaro’nun ilk hedefi LGBTİ+’lar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Brezilya devlet başkanı Jair Bolsonaro’nun ilk icraatı Kadın, Aile ve İnsan Hakları Bakanlığı’nın korumakla yükümlü olduğu gruplar listesinden LGBTİ+’ları çıkarmak oldu.

Jair Bolsonaro

Brezilya'da 28 Ekim’de yapılan başkanlık seçimlerini kazanan aşırı sağcı Jair Bolsonaro 1 Ocak’ta başladığı görevinin ilk icraatında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı bir uygulamaya imza attı.

Bolsonaro Kadın, Aile ve İnsan Hakları Bakanlığı’nın insan hakları yönetmeliğinde korunması gereken gruplar listesinden LGBTİ+’ları çıkardı. Bolsonaro’nun kararı ile yeni dönemde Kadın, Aile ve İnsan Hakları Bakanlığı’nın LGBTİ+’ların haklarını koruma yükülmülüğü olmayacak.

Eski yönetmelikte LGBTİ+’lar vardı

Bolsonaro tarafından imzalanan kararnamede korunması gereken gruplar arasında “kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar ve sakatlar, siyah nüfus, etnik ve sosyal azınlıklar ile yerli toplulukları”na yer verildi ancak eski yönetmelikte yer alan LGBTİ+'lar listeden çıkarıldı.

“LGBT+ nüfusun korunmasının kamu politikalarından kaldırılmasına karşı çıkmalıyız”

LGBT + aktivistleri Jair Bolsonaro hükümetinin kararını sosyal medya hesaplarında protesto ediyor.

LGBTİ+ aktivisti, Brezilyalı şarkıcı Daniela Mercury de bu Bolsonaro’nun ayrımcı kararını sosyal medyada eleştirenlerden biri. Mercury Twitter hesabında şöyle yazdı:“Anayasa bizi koruyor. Bir toplum olarak, LGBT+ nüfusun korunmasının kamu politikalarından kaldırılmasına karşı çıkmalıyız.”

İlgili haberler:

Haberler Brezilya’dan

Aynı haberi Milat ve Cumhuriyet nasıl gördü?


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam