14/01/2014 | Yazar: Ezgi Koçak

Bosna Hersek’te LGBT’lere yönelik hak ihlallerinin önlenmesi için eğitim çalışması yapılacak.

Bosna Hersek’te Hukukçulara LGBT Eğitimi Verilecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bosna Hersek’te Adli ve Savcılık Eğitim Merkezi’nin desteğiyle LGBT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) yönelik hak ihlallerinin önlenmesi için bir eğitim çalışması yapılacak.
Kaos GL’nin de parçası olduğu Bölgesel Ağ’ın Bosna Hersek üyesi Sarajevo Open Centre’ın “Açılmak! LGBT haklarının korunması ve teşviki için savunu” çalışması kapsamında yargıç ve hakimlere yönelik çalışma hayata geçiriliyor.
 
Çalışma, LGBT haklarına dönük ihlallerin önlenmesi için var olan ancak pratikte uygulanmayan yasal mekanizmaların sunulması, bu hak ihlallerinin tanımlanması ile ayrımcılık yasağı ve ceza kanunu uygulamalarının etkinleştirilmesi bağlamında sınıflandırılması üzerinden iyi örneklerin karşılıklı olarak değiştirilmesini amaçlıyor.
 
Bosna Hersek toplumu içerisinde homofobi ve transfobinin yok edilmesine ve LGBT’lerin ayrımcılık ve nefret suçlarından korunmasına katkı sağlayacak ilgili kurumların katılımı ve bilgi düzeylerinin arttırılmasına odaklanan çalışmanın hedefinde adalet, içişleri, eğitim ve sağlık sektörlerindeki aktörler bulunuyor.
 
Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli nefret suçları ve ayrımcılık alanında çalışan yerel ve bölgesel uzmanlar tarafından ele alınacak olan konular ise şöyle: LGBT terminolojisi, LGBT’lere yönelik önyargı ve kalıp yargılar, yasama organında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve cezai suçları teşvik eden önyargılar ve bölgedeki iyi örnekler. 

Etiketler: insan hakları
nefret