25/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Boysan’ın Evi’nden #EvdeKal çağrısı ile birlikte LGBTİ+ dizi önerileri.

Boysan’ın Evi öneriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boysan’ın Evi uyarılar doğrultusunda hem ziyaretçilerini korumak hem de COVID-19 salgınının yayılmasını engellemek amacıyla Mart ayında gerçekleştirmeyi planladığı tüm etkinlikleri ileri bir tarihe ertelediğini duyurmuştu.

Bu duyurunun ardından Boysan’ın Evi, #EvdeKal çağrısı ile birlikte LGBTİ+ temalı dizi önerilerinde bulundu: “Hepinizin malumu salgın nedeniyle bir süre evlerimizdeyiz. Boysan’ın Evi olarak evlerimizde olduğumuz süre boyunca düzenli aralıklarla siz lubunyalara dizi ve film önerilerinde bulunmaya karar verdik. Çoğunu online mecralarda bulabileceğiniz dizi önerilerimizin ilkini sizlerle paylaşıyoruz.”

O diziler ise şöyle:

Orange is the New Black

boysan-in-evi-oneriyor-1

Dizi, Biseksüel bir kadın olan Piper, uyuşturucu satıcısı eski sevgilisi Alex’le aynı hapishaneye girmesiyle başlıyor ve hapishanedeki kadınların hikayelerini ve ilişkilerini konu alıyor.

Grance and Frankie

boysan-in-evi-oneriyor-2

Kocaları birbirine aşık olup terk edilen Grance ve Frankie’nin yakınlaşmasını konu alan dizinin Emmy adaylıığı var.

Please Like Me

boysan-in-evi-oneriyor-3

Kız arkadaşıyla ayrılan Josh eşcinsel olduğunu fark eder. Dizi, eski kız arkadaşı Claire ve en iyi arkadaşı Tom’un desteği ile yeni yaşam şekline alışmaya çalışan Josh’ın hayat hikayesini konu ediniyor.

Shameless

boysan-in-evi-oneriyor-4

Chicago’nun yoksul bir semtinde geçen dizide altı çocuk ve bir babanın hikayesini anlatılıyor. Dizinin eşcinsel karakteri Mickey, babası tarafından zorla bir kadınla evlendirilmiştir. Dizi de seyirci 6 çocuğun da hayatlarına tanıklık eder.

Big Mouth

boysan-in-evi-oneriyor-5

Yakın arkadaş olan komedyen Nick Kroll ve Family Guy'un senaristlerinden Andrew Goldberg'in imzasını taşıyan animasyon dizide, ergenlik çağına gelen bir grup gencin büyüme hikayeleri anlatılıyor.

Euphoria         

boysan-in-evi-oneriyor-6

Bir grup lise öğrencisinin hayatına odaklanan dizide trans aktivist ve oyuncu Hunter Schafer de trans bir karakter olan Jules’u canlandırıyor.

Pose

boysan-in-evi-oneriyor-7

Pose’da 1980'lerde New York’ta yaşayan Afro-Amerikan ve Latin LGBTİ+’ların var… Dizi LGBTİ+ partileri, yaşama kültürü üzerine dönemin queerliğine bir bakış atmamızı sağlıyor.

Boysan’ın Evi hakkında

Geçirdiği trafik kazası sonunda 2015 eylül ayında hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Danışmanı Boysan Yakar’ın Elmadağ’daki evi LGBTİ+ etkinlikleri için mekan olarak faaliyet gösteriyor.

 


Etiketler: yaşam
İstihdam