01/11/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Hollywood yıldızı Brad Pitt, Human Rights Campaign’e çeşitli ABD eyaletlerinde evlilik eşitliği girişimlerinde destek olmak amacıyla 100,000 dolar bağış yapmayı kabul etti.

Brad Pitt Evlilik Eşitliği İçin 100,000 Dolar Bağışlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hollywood yıldızı Brad Pitt, Human Rights Campaign’e* (İnsan Hakları Kampanyası) çeşitli ABD eyaletlerinde evlilik eşitliği girişimlerinde destek olmak amacıyla 100,000 dolar bağış yapmayı kabul etti. 

Amerika’nın en büyük LGBT hakları örgütü Çarşamba günü Brad Pitt’in örgüt için 100,000 dolara kadar katkıda bulunabileceğini açıkladı.
 
Human Rights Campaign üyelerine yolladığı bir e-postada Pitt, seçim gününde insanların ilişkilerinin oylanmasının “inanılmaz” olduğunu yazdı.
 
Eşcinsel evlilik meselesi Maryland, Maine, Minnesota ve Washington eyaletlerinde oy sandığında olacak. Human Rights Campaign son iki yılda evlilik eşitliği için 8 milyon dolar harcadığını, bunun 5 milyon dolarının bu yılki dört halk oylamasında kullanıldığını açıkladı.
 
Geçen hafta New York Valisi Michael Bloomberg Maine, Minnesota ve Washington’da evlilik eşitliğinin gelmesi için yürütülen çalışmalara şahsî servetinden 500,000 dolar vermeyi teklif etti.
 
Brad Pitt Eylül ayında Başkan Obama’nın yeniden seçim kampanyasına destek çıkarak evlilik eşitliğinin “kaçınılmaz” olduğunu söyledi.
 
Evlilik eşitliğine karşı olan Pitt’in annesi ise oyunu Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’den yana kullanacağını belirtti.
 
*Human Rights Campaign, ABD’de LGBT eşitliği ve hakları için savunuculuk ve lobicilik yapan en büyük örgüttür. Örgütün bir milyondan fazla üyesi ve destekçisi bulunmaktadır.(PinkNews)

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam