28/04/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Kanada, Britanya Kolumbiyası Cinsiyet Eşitliği Parlemento Sekreteri Mitzi Dean, LGBTİ+ öğrencilerin karantinada ayrımcılıkla maruz kalmaları durumunda başvurabilecekleri online destek hizmetlerini anlattı.

Britanya Kolumbiyası’ndan pandemide LGBTİ+lara online ruh sağlığı hizmeti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kanada’nın Britanya Kolumbiyası eyaletinin Cinsiyet Eşitliği Parlemento Sekreteri Mitzi Dean, Covid-19 pandemisine karşı alınan tedbirler nedeniyle LGBTİ+ öğrencilerin bazı risklerle karşılaşabileceğine dikkat çekti.

Dean, Covid-19 pandemisi tedbirleri nedeniyle yürütülen karantina sürecini evde zorba aile üyeleri geçirmek zorunda kalan LGBTİ+ öğrencilerin, evlerde ayrımcılığa maruz kalabileceğini hatırlattı ve onları karşılaşabilecekleri hak ihlallerine karşı başvuru yapabilecekleri birimler konusunda bilgilendirdi.

Dean açıklamasında, “Birçok LGBTİ+ gencin kendi evinde ayrımcılık yaşadığını biliyoruz. Bu gençler özellikle ayrımcılık kaynaklı ruh sağlığı sorunları yaşayabilir ve güçlendirici destek mekanizmalarına ihtiyaç duyabilir" dedi.

İzolasyon koşullarından sağlıklı çıkabilmek…

Dean ihtiyaç duyan LGBTİ+ öğrenciler için çevrimiçi ruh sağlığı desteği alabilecekleri mekanizmaları hatırlattı ve “Online bağlantıların ve kaynakların kullanılabilir olmasını sağlayarak LGBTİ+ öğrencilere yardımcı olacağız. Bu destek izolasyon koşullarından sağlıklı çıkabilmeleri için onlara bir yol açabilir.”

 


Etiketler: insan hakları, yaşam, dünyadan
nefret