05/03/2010 | Yazar: Kaos GL

"Eğlence po

Bu 8 Mart'ta Kadınlar
"Eğlence politiktir" diyen kadınlar 7 ve 8 Mart gecelerini, Dünya Kadınlar Günü'nün yüzüncü yılı vesilesiyle parti vererek geçirecekler. Partilerden ilki Garajistanbul'da diğeri Tünel meydanında...
 
"8 Mart gecesi sokaktayım, arkadaşlarımla birlikteyim, eğleniyorum. Tüneldeyim, meydandayım. Sokaklar bizimdir hesap sorulmaz, 12'den sonra büyü bozulmaz."
Dünya Kadınlar Günü'nün (8 Mart) akşamında Beyoğlu Tünel Meydanı'nda, saat 20:30 sokak partisi düzenleyen kadınların çağrısı böyle.
 
 
12'den sonra büyü  bozulmaz
Pazartesi akşamı Taksim meydanından Galatasaray Lisesi önüne kadar gerçekleşen geleneksel feminist yürüyüşün ardından Tünel'e yürüyecek kadınlar, 8 Mart'ın yüzüncü yılını sokak şenliğiyle kutluyor.
 
Sokak performanslarının, ritm gösterilerinin, müzik dinletilerinin yapılacağı parti için bir manifesto yazan kadınlar şöyle diyor:
 
"Meydan okuyorum, meydandayım, meydan okuduklarıma maruz kalmamak için geldim buraya.... Yerleştiğim kente bağlanıyor, gecenin ve sokağın tekinsiz kalbinde şarkılar söylüyorum. Tüm gün sakınmadığım adımıma hız veren korku değil, bir kutlamanın coşkusu."
 
 
Kadın başına parti
8 Mart için bir başka gece etkinliği "Kadın başına parti!". 7 Mart'ı 8 Mart'a bağlayan akşam, saat 21:00'den itibaren kadınların seçtiği şarkılarla kadınlar günlerini kutluyor.
Proje küratörlüğünü  Ayşegül Sönmez, sergiler küratörlüğünü Arzu Yayıntaş'ın yaptığı Aile Ağacı: Kadın Başına bir Festival, 8 Mart 2010 -8 Mart 2011 tarihleri arasında panel, konser, sergi, performans ve film gösterimleri gibi bir seri etkinlik gerçekleştirecek. Festival, "kadın başına parti"yle Garajİstanbul'da başlıyor. Gazeteci Ayşegül Oğuz'un festival için özel projesi 150 farklı kadına sorarak yaptığı anketinin sonuçları olan şarkılar, DJ süreyya hardcore tarafından parti boyunca çalınacak. İyi saatte olsunlar ekibi de gece boyunca sürprizler yapacak.
 
Aile Ağacı: Kadın Başına Bir Festival, 8 Mart günü Manifesto Koşusu'yla Garajİstanbul'da devam ediyor. Koşu duyurusuna gelen tüm manifestolar Garajİstanbul'da 12:00-18:00 saatleri arasında özel bir sahne tasarımıyla seslendirilerek yayınlanacak.
 


Etiketler: kadın
İstihdam