14/11/2019 | Yazar: Kaos GL

BİZ Antalya LGBTİ+, #TransCinayetlerineSessizKalma hashtag kampanyasına katılmaya çağırıyor.

Bu akşam #TransCinayetlerineSessizKalma! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği, 13 Mayıs 2019 tarihinde Antalya’da katledilen trans kadın Gökçe Saygı’nın ardından açılan cinayet davasının ilk duruşmasının yarın (15 Kasım) saat 14:00'te Antalya 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görüleceğini hatırlatarak bugün (14 Kasım) saat 20:00’de başlayacak olan sosyal medya kampanyasına katılmaya çağırıyor.

Twitter’da yürütülecek olan farkındalık kampanyasına katılmak için #TransCinayetlerineSessizKalma hashtagini kullanarak tweet atabilirsiniz.

Hande Buse Şeker davasının üçüncü duruşması 18 Kasım’da

İzmir’de trans kadın Hande Şeker’i öldüren polis memuru Volkan H. hakkında kasten öldürme, silahlı yağma, kişinin hatırasına hakaret ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından açılan davanın ikinci duruşması 13 Eylül’de görüldü. İlk duruşmada kapalılık kararı verilen dosyanın ikinci duruşmasında olay yeri görüntüleri incelendi. Sanığın savunması ve tanık beyanı alındı. Mahkemenin kapalılık kararı verme gerekçesinin savunma alınması ve olay yeri videolarının izlenmesi ile ortadan kalktığını düşünen avukatlar kapalılık kararının kaldırılması talebinde bulunduysa da talep reddedildi.

Davanın üçüncü duruşması 18 Kasım Pazartesi günü görülecek. 


Etiketler: insan hakları
nefret