17/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Documentarist 12. İstanbul Belgesel Günleri’nin “Kuir Belgeseller” bölümü Polonya, Almanya ve İsveç’ten üç filmi seyirci ile buluşturuyor.

Bu belgeseller “kuir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Documentarist 12. İstanbul Belgesel Günleri’nin “Kuir Belgeseller” bölümü Polonya, Almanya ve İsveç’ten üç filmi seyirci ile buluşturuyor.

Documentarist 12. İstanbul Belgesel Günleri’nin 2016 yılından beri yer verdiği“Kuir Belgeseller” bölümü Polonya, Almanya ve İsveç’ten üç filmi seyirci ile buluşturuyor.

İstanbul’da 15 Haziran’da başlayan ve 20 Haziran’a dek sürecek olan Belgesel Günleri’nin kuir filmleri şöyle:  Rafał Łysak’ın yönettiği, 2018 Polonya yapımı “Koşulsuz Sevgi / Unconditional Love”, yönetmenliğini Lena Lobers ve Carina Nickel’in üstlendiği 2019 Almanya yapımı “Aslında O Kız Benim Erkek Kardeşim / Actually She is My Little Brother” ve Ingrid Ryberg’in yönettiği, 2018 yılı İsveç yapımı “Âşıklar Ordusu / An Army of Lovers”.

“Aslında O Kız Benim Erkek Kardeşim” hakkında

“Koşulsuz Sevgi” ve “Âşıklar Ordusu” filmlerinin gösterimleri sona ermiş olsa da “Aslında O Kız Benim Erkek Kardeşim” filmini bugün 19:00’da Kadıköy Sineması’nda ve yarın 17:00’de Beyoğlu’nda bulunan Aynalı Geçit’te izleyebilirsiniz.

“Aslında O Kız Benim Erkek Kardeşim” genç film öğrencisi Lena’nın yolcuğunu anlatıyor. Documentarist filmi şöyle tanıtıyor: “Transseksüel kız kardeşi vesilesiyle Lena, doğru bedene gitmekte olan üç gençle tanışıyor. Her yerde ve her zaman karşısına çıkacak olan ise Lena’nın 11 yaşındaki kız kardeşini nasıl destekleyebileceği sorusudur.”

Festival programının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

Documentarist’te yeni bölüm: Kuir belgeseller

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam