30/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Sürdürülebilir moda markası Huner’in satışından elde edilen kârın yarısını SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı’na bağışladığı Pride temalı çantaları gördünüz mü?

Bu çantalar LGBTİ+’larla dayanışıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sürdürülebilir moda markası Huner’in satışından elde edilen kârın yarısını SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı’na bağışladığı Pride temalı çantaları gördünüz mü?

Kullanılmış yelken bezlerinden çantalar tasarlayan ve üreten, sürdürülebilir moda markası Huner’in Pride temalı çantalarını gördünüz mü?

2016 yılında Hüner Aldemir tarafından İstanbul'da kurulan Huner Pride koleksiyonunu sosyal medyasında şöyle duyurdu: “Nazik bir aileden bağışlanan bir paraşüt ile yola çıkan bu fikir, şu anda yetenekli arkadaşlarımız sayesinde çok özel bir projeye dönüştü.”

Kârın yarısı SPoD Danışma Hattı’na

Firma paraşütten ürettiği Pride temalı çantaların satışından elde edilen kârın yarısını Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’ne (SPoD) bağışladı.

Huner, 22 Temmuz günü SPoD ofisini ziyaret ederek #Pride2019 koleksiyonundan elde edilen kârın yarısını bağışladı. 

Huner’in bu bağışı Derneğin, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan LGBTİ+’lara danışmanlık veren LGBTİ+ Danışma Hattının sürdürülebilirliği için kullanılacak.


Etiketler: yaşam, moda
İstihdam