07/09/2006 | Yazar: Kaos GL

‘Kaos GL'yi poşete sokan zihniyet ve o zihniyetin egemen olduğu kişi ve kurumlar tarafından; öldürülmelerine, satılmalarına, zorla çalıştırılmalarına, tecavüze uğramalarına, çocuk yaşta doğurmalarına, dayak yemelerine, işkenceye uğramalarına, hapse atılmalarına göz yumulabilir’

Bu Çocuklardan Haberiniz Var mı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı ‘Kaos GL'yi poşete sokan zihniyet ve o zihniyetin egemen olduğu kişi ve kurumlar tarafından; öldürülmelerine, satılmalarına, zorla çalıştırılmalarına, tecavüze uğramalarına, çocuk yaşta doğurmalarına, dayak yemelerine, işkenceye uğramalarına, hapse atılmalarına göz yumulabilir’

KAOS GL

"28. sahifede; "Gerçek çocuk sahte çocukluk" başlıklı yazıda, Aile kurumunun ve okulun heteroseksüel anlayışın ve kapitalist sistemin ürünü oldukları çocukların ailede ve okulda istismar edilip sömürüldüğü ve kuşatıldığı bu tür kurumların çocuklar için hapishaneden farksız olduğu ana fikrinin işlendiği gözlemlenmektedir."
Muzır Kurulu'nun 2000/2 No'lu Kararı

Eeeeee???
Eşcinsellerin duygu ve düşüncelerini "poşet"e sokunca yukarıdaki gerçekler ortadan mı kalkıyor?

18 YAŞINDAN KÜÇÜK: KAOS GL OKUMASI YASAK! AMA ZORLA ÇALIŞTIRILABİLİR.

Türkiye'de binlerce çocuk çalışmak zorundadır. Gerçi yasalar, yasaklar ve düzenlemeler bizim ülkemizde de vardır. Fakat gerçek durum kapitalizmin fiili yasalarıdır. Kapitalizmin fiili yasaları, kapitalizmin sözcüleri tarafından hazırlanmış göstermelik ve ikiyüzlü yasalarını dinlemez. Daha ilkokuldayken tatillerde başlar ve ilkokul biter bitmez ya da ilkokul bile bitmeden bütünüyle çalışma hayatına giren çocuklar abartısız tam bir köle olarak çalışırlar. İşyerinde patron, usta ya da kalfanın kölesi, uyumak için gittiği evde anne ve babanın kölesi. Oto boya ve kaporta ile lokanta ve benzeri işlerde çalışan çocuklar kesinlikle 14-15 saat çalışırlar ve çok komik ücretler alırlar. Bu ücrete de büyük olasılıkla anne-baba el koyar. Özelikle usta ve kalfa canı istediğinde çocuğu dövebilir ve her türlü istismarda bulunabilir. Fizik güçten yoksun olması ve işini kaybetme korkusu, çocuk işçiyi tümüyle savunmasız kılmaktadır. Bu durumda bir tek gerçek vardır: Çocuk işçi ya çalışır ya da siktirolur gider. Çok büyük olasılıkla son günlüğünü/haftalığını/aylığını bile alamadan…



İBRAHİM ÇINGI: 18 YAŞINDAN KÜÇÜK. KAOS GL OKUMASI YASAK! AMA İNTİHARA SÜRÜKLENEBİLİR

Adana Turgut Özal Lisesi 2. sınıf öğrencisi İbrahim Çıngı babasının otomobilini babasından izin almadan kullandığı için babasından dayak yedi. Babasının attığı tokadı gururuna yediremeyen lise öğrencisi, evde kimsenin olmadığı bir sırada merdiven boşluğuna iple kendisini asarak İNTİHAR etti.

NAİME SALMAN: 15 YAŞINDA. KAOS GL OKUMASI YASAK! AMA AİLESİ TARAFINDAN, TÖRE GEREĞİ ÖLDÜRÜLEBİLİR

15 yaşındaki Naime Salman hakkında evden kaçtığı için aile meclisinden ölüm kararı çıktı. 3 erkek kardeş töreler yüzünden kız kardeşlerini Sâdâbâd Viyadüğü'nden aşağı atarak el birliğiyle öldürdü.

C.K.: 15 YAŞINDA. KAOS GL OKUMASI YASAK! AMA İŞKENCE GÖREBİLİR

C.K. bir sokak çocuğu. Çocuk Hakları Konseyi öncesi İstanbul Valiliğini ziyarete gelenlerden 15 yaşındaki C.K. "Hiç suçum yokken beni göz altına aldılar. Elektrik verdiler. Korktum kimseye söylemedim…" dedi.

GÜLHAN SARIKAYA: 15 YAŞINDA. KAOS GL OKUMASI YASAK! AMA KÖLE GİBİ SATILARAK ZORLA EVLENDİRİLEBİLİR VE İNTİHARA SÜRÜKLENEBİLİR

15 yaşındaki Gülhan, başlık parası karşılığı, 45 yaşındaki 11 çocuklu bir adamla zorla evlendirildiği için av tüfeğiyle intihar etti. Gülhan Sarıkaya'nın 2 aylık hamile olduğu anlaşıldı.
KADRİYE: 13 YAŞINDA. KAOS GL OKUMASI YASAK! AMA BERDEL OLARAK ZORLA EVLENDİRİLİP ÖLDÜRÜLEBİLİR

Erzurum'da 70 yaşındaki Süleyman Erdemir'e berdel olarak verilen Kadriye'nin tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü ortaya çıktı. 13 yaşındaki Kadriye, hem töre hem cinayet kurbanı oldu.

MAHMUT YILDIZ: 16 YAŞINDA. KAOS GL OKUMASI YASAK! AMA İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLEBİLİR

Mahmut Yıldız, Siirt'te 1997'de göz altına alındı ve İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki sorgusu sırasında 16 yaşındayken işkenceyle öldürüldü.

VE DİĞERLERİ… MANEVİYATI ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİ YAPABİLECEĞİNDEN (!) KAOS GL OKUMALARI YASAK!!!

AMA KAOS GL'Yİ POŞETE SOKAN ZİHNİYET VE O ZİHNİYETİN EGEMEN OLDUĞU KİŞİ VE KURUMLAR TARAFINDAN; ÖLDÜRÜLMELERİNE, SATILMALARINA, ZORLA ÇALIŞTIRILMALARINA, TECAVÜZE UĞRAMALARINA, ÇOCUK YAŞTA DOĞURMALARINA, DAYAK YEMELERİNE, İŞKENCEYE UĞRAMALARINA, HAPSE ATILMALARINA GÖZ YUMULABİLİR.

Devlet Bakanı Hasan Gemici, 18 yaşın altındaki evli kız çocuğu sayısının 470 bine ulaştığını belirtti, "Evliliklerin %20'si ise nikahsız. 12-14 yaş grubunda evli 10 bin kız çocuğu bulunuyor. Bunların da 1400'e yakın çocuğu var. 14-17 yaş grubundaki evli kızların sayısı ise 460 bin" dedi.

Ankara Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Temsilcisi Türkay Asma, çocukların sorgusunun CMUK'a aykırı biçimde polis tarafından yapıldığını, çocukların işkence ve kötü muamele gördüğünü belirtip savcılıkların uyarılmasını istedi.

Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu'nun 'Türkiye'de Çocuk Eğitimi' konulu, 61 ili kapsayan araştırması, annelerin dayağı bir eğitim yöntemi olarak gördüğünü ortaya koydu. Ailelerin %75'i "dayağı bir eğitim yöntemi olarak görüyor musunuz?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi. Çocuklara uygulanan cezalar şöyle: Tokatlamak, şiddetle azarlamak, ağzına biber sürmek, yüzde 30; sevdiği arkadaşından, oyundan ve geziden yoksun bırakmak, yüzde 18; oda, kömürlük gibi yerlere hapsetmek, yüzde 15; kötü sözler söylemek, bağırmak, yüzde 13; babaya şikayetle tehdit, yüzde 8; ağır bir iş yaptırmak, yüzde 8; defterini yırtan çocuğa defter almamak gibi cezalar, yüzde 5; darılmışlık izlenimi verip bir süre konuşmamak yüzde 3.

9 Eylül Üniversitesi, Hukuk Fakültesi'nin 100 kız öğrencinin anketör olarak katıldığı ve 8.619 evli kadınla yüz yüze yaptığı araştırma sonuçları kadının halinin 'harap' olduğunu gösterdi. Kız öğrencilerden oluşan 100 kişilik kamuoyu araştırma ekibi, aile içinde cinsel taciz gibi 'tabu' teşkil eden bir konuda başarılı çalışmalar yaparak, evli kadınlardan yanıt almayı başardı. "Aile içinde cinsel tacize uğradınız mı?" şeklindeki soruya, 'Evet, babamdan' diyenlerin oranı binde 8, 'erkek kardeşimden' diyenlerin oranı binde 7; 'akrabalardan' diyenlerin oranı ise yüzde 2 oldu. Evlilik içinde 'ırza geçme' suçunun kanuna alınmasını isteyenlerin oranı erkeklerde yüzde 79.27 kalırken; kadınlarda yüzde 90,05'e çıktı. Evli kadınların yüzde 90,94'ü sığınabilecekleri bir sosyal kurumun bulunmasını istedi. "Türkiye'de kadın hakları gerçekten yaşanabiliyor mu?" sorusuna "Evet, tam olarak" diyenlerin oranı yüzde 1,93'te kaldı.

Kaynak: Kaos GL, Ağustos-Eylül 2000, Sayı 5

Etiketler: insan hakları
İstihdam