25/10/2019 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ+ dernek ve topluluklarının yeni dönem planları “Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinde. Dizinin bugün konuğu Antep’te faaliyet yürüten ZeugMadi.

“Bu dönem Antep'te görünürlük kazanacağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Antep’te 2016 yılında yasaklanan Onur Yürüyüşü’nün ardından ZeugMadi’nin basın açıklamasından.

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetle çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönem hazırlıklarını tamamlayan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinde.

“Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinin bugün konuğu ZeugMadi. Antep’te 2013 yılından beri LGBTİ+ aktivizmi yürüten Zeugmadi LGBTİ gelecek dönem planlarını kaosGL.org’a anlattı.

“Görünürlüğün olduğu yerde yasaklar da başlıyor ama…”

ZeugMadi’den Yusuf, “Bu yıl Güneydoğu bölgesini kapsayan bir Onur Haftası komitesi kurmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu yıl Gaziantep ve bu bölgede ilk defa bir yerel örgüt buluşması organize etmek istiyoruz” diyor.

Şubat ayı içerisinde Dernekler Masası’na, tüzük bırakarak dernekleşme sürecine girmeyi hedeflerini belirten ZeugMadi, ayrıca danışanlarına gönüllü psikologlar ile psikolojik destek vermeyi hedeflediğini de ekledi. ZeugMadi bu dönem Antep Barosu ile ortak etkinlikler yapmayı da hedefliyor.

Yusuf, “Görünürlüğün olduğu yerde yasaklar da başlıyor ama biz bu dönem Antep de bir görünürlük kazanacağız. 2020 yılı Direnişimizin Yılı Olacak” diyor.


Etiketler: yaşam
nefret