12/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Ankara Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet Belgesel Fotoğraf Sergisi” kadın ve LGBTİ+’ların mücadelesini yansıtıyor.

Bu fotoğraflar kadın ve LGBTİ+’ların tanığı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet Belgesel Fotoğraf Sergisi” kadın ve LGBTİ+’ların mücadelesini yansıtıyor.

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin (AFSAD) yürüttüğü Toplumsal Gerçekçi Fotoğraf Atölyesi’nin üç yıl süren çalışmasının ürünü “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet Belgesel Fotoğraf Sergisi” Çankaya Belediyesi’nin Galeri Çankaya Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Kurumların ve bireylerin toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi deneyimlerini fotoğraf aracılığıyla yeniden üreterek görsel metinler oluşturmayı amaçlayan Sergi hakkında sendika.org’a konuşan atölye eğitmeni Mehmet Özer, “Eşitlik göreceli bir kavram. Yasalara, insanlara ve topluma göre değişiyor. Oysa eşitler arasında eşitliği sağlamak için kadınların ve LGBTİ+ bireylerinin hayatlarına tanık olmak, onların büyük acılarını, travmalarını ve arzularını görebilmek, düşlerine tanık olmak gerekir. O zaman ancak onlarla birlikte eril yanımızı, içimizdeki erkeği öldürebiliriz” dedi.

Sergi 23 Mart Cumartesi gününe dek açık.

Kaos GL ve Pembe Hayat, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği ile 2016 yılında LGBTİ tanımlar, kavramlar ve sık sorulan sorular atölyesi düzenlemişti.

Akit fotoğraflara da düşman!

7 Mart’ta açılan “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet Belgesel Fotoğraf Sergisi” nefret bülteni Akit tarafından dün hedef gösterildi.

Akit sergi için, “LGBT'li sapkınları meşrulaştırmanın propogandası yapılıyor” dedi ve şöyle devam etti: “CHP'li Çankaya İlçe Belediyesi, 'toplumsal cinsiyet eşitliği' projesi ile toplum ahlakımızı zehirlemek isteyenlere bir sergi salonu tahsis etti.”


Etiketler: kültür sanat
nefret