07/07/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Bodrum LGBTİ+ Onur Yürüyüşü 1 Temmuz Pazar günü gerçekleşti.

“Bu kadar kalabalık ve coşkulu olacağını beklemiyorduk” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bodrum LGBTİ+ Onur Yürüyüşü 1 Temmuz Pazar günü gerçekleşti.

Bodrum LGBTİ+ Onur Yürüyüşü 1 Temmuz Pazar günü gerçekleşti. İlki geçen yıl düzenlenen Bodrum LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için LGBTİ+ aktivistler, Gümüşlük ATM’lerin orada buluştu ve sahil boyunca sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşe oyuncu Birce Akalay ile meslektaşı Sermiyan Midyat da destek verdi.

Rengârenk bir Onur Yürüyüşü

Bir önceki sene yaklaşık 40 kişinin katıldığı Onur Yürüyüşü’ne bu yıl ilgi artmıştı. Bodrum Onur Yürüyüşü katılımcılarından Füsun K. kaosGL.org’a, yürüyüşün detaylarını şöyle anlattı: Geçen sene 40 kadar katılımcı varmış. Bu yıl ise LGBTİ+ aktivisti Yiğit Karaahmet’in çağrısı ile 70-80 kişi kadar toplandık. “Faşizme karşı bacak omuza”, “Dünya yerinden oynar, ibneler özgür olsa” gibi sloganlar atıldı. Bu kadar kalabalık ve coşkulu olacağını beklemiyorduk. Çok renkli oldu, çocuklarıyla bebek arabalarıyla yürüyüşe katılan insanlar oldu. Sahildeki insanlar alkışladı.”

2. Bodrum LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, Meydan’da İstanbul Onur Haftası Komitesi’nin hazırladığı basın açıklamasının okunmasının ardından sona erdi.


Etiketler: yaşam
İstihdam