15/10/2018 | Yazar: Kaos GL

Güldünya Yayınları’nın yeni kitabı “Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise”, süslenmeyi seven oğlan çocuğu Morris’in hayatını anlatıyor.

“Bu oğlan süslenmeyi seviyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Güldünya Yayınları’nın yeni kitabı “Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise”, süslenmeyi seven oğlan çocuğu Morris’in hayatını anlatıyor.

Güldünya Yayınları’nın yeni kitabı süslenmeyi seven oğlan çocuğu Morris’in hayatını anlatıyor.

Yazar Christine Baldacchino’nun, farklı olanın cesaretini ve yaratıcılığını anlattığı, “Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise” isimli çocuk kitabı Güldünya Yayınları’ndan çıktı. Stonewall Çocuk ve Genç Yetişkin Edebiyatı Onur Ödülü alan kitap Isabelle Malenfant’ın keyifli illüstrasyonları ile yayımlandı.

“Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise” sınıf arkadaşlarının, farklı bir çocuk olduğu için, alay ettikleri Morris’in hayatını anlatıyor. Annesi Moria ve kedisi Moo ile yaşayan Morris’in “farklı”lığı süslenmeyi çok sevmesinden kaynaklanıyor.

Morris bir yolunu buluyor

Yayınevi kitabı “Bu oğlan süslenmeyi seviyor” cümlesi ile tanıyor. Morris hikayede kendisiyle alay eden sınıf arkadaşlarıyla baş etmenin bir yolunu buluyor.

Diğer kitaplar

2004 yılında, iki ağabeyi tarafından sokak ortasında vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede yine ağabeyleri tarafından öldürülen Güldünya Tören’den adını alan Güldünya Yayınları’nın tüm kitaplarına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam