29/04/2020 | Yazar: Kaos GL

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Yazar Ayşe Sucu ve Kaos GL’den Yıldız Tar, Artı TV canlı yayınında Diyanet’in nefret hutbesini değerlendirdi.

“Bu tartışma bir kamu kurumunun gücünü kötüye kullanması tartışmasıdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, Artı TV’de Nalin Öztekin’in sunduğu Odak programına katıldı.

Diyanet’in nefret hutbesi ve ardından yaşananların tartışıldığı programın diğer konukları İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ve İlahiyatçı Yazar Ayşe Sucu’ydu.

Av. Yücel, “Bugüne kadar söylediklerimizi bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz” diyerek Diyanet’in nefret hutbesini eleştirdi. Yücel, “Diyanet Başkanı’nın açıklamasının zamanlaması önemli. Konuşmada HIV pozitiflerle ile ilgili sarf edilen sözler Sağlık Bakanlığı sitesinde bile yalanlanıyor. LGBTİ bireyler vardır. Onlar bu ülkenin yurttaşıdır” ifadelerini de kullandı.

Ayşe Sucu, “Bir Diyanet çalışanı bilimin alanına ilişkin fetva veremez. Bir kitleyi hedef gösteremez” şeklinde konuştu.

Yıldız Tar ise, korona başladığı günden itibaren LGBTİ+’ların hedef gösterildiğini hatırlatarak, “Diyanet bir kamu kurumudur. Hem de ciddi bütçeye ve güce sahip bir kamu kurumu. Bir kamu kurumu bizden aldığı vergilerle bizi hedef gösteriyor. Nefret suçu işliyor. Bu bir inanç tartışması değil; bir kamu kurumunun gücünü kötüye kullanması ve LGBTİ+’ları hedef göstermesi tartışmasıdır” dedi.

Tar, yaratılmaya çalışılan “İslam ve LGBTİ+’lar karşıtlığı”nın “elma ile armudu kıyaslamak” gibi olduğunu söyleyerek; “Biri inanç diğer ise insanların doğuştan getirdikleri cinsel yönelim ve cinsiyet kimlikleridir. LGBTİ+’lar her inançtan olabilir, inançsız olabilir, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ya da ateist olabilir. Diyanet eğer ki İslam adına konuşuyorsa; Müslüman LGBTİ+’ların cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerini karşısına almadan, onlara da konuşmalıdır” dedi.

Canlı yayınlanan programın tam kaydını aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam