03/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Vegan şair Buğra Giritlioğlu; Hayvan Özgürlüğü Kolektifi ve Kaos GL’nin konuğu olarak Ankara’da etkinlik düzenledi.

Buğra Giritlioğlu kitaplarını imzaladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Vegan şair Buğra Giritlioğlu; Hayvan Özgürlüğü Kolektifi ve Kaos GL’nin konuğu olarak Ankara’da etkinlik düzenledi.

30 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Tünel Pub’ta gerçekleşen vegan şiir gecesinde Giritlioğlu şiir kitaplarını imzaladı. Ankara'da ilk kez gerçekleşecek Vegan Şiir Gecesi sonunda kitaplardan elde edilen gelirlerin bir kısmı yakın zamanda yitirdiğimiz vegan aktivist Burak Özgüner'in kurucusu olduğu Deneye Hayır Derneği'ne bağışlandı.

bugra-giritlioglu-kitaplarini-imzaladi-1

Buğra Giritlioğlu kimdir?

İstanbul doğumlu. Robert Kolej'den mezun olduktan sonra Lisans (Cornell) ve yüksek lisans (MIT) eğitimini malzeme bilimi ve mühendisliği üzerine yaptı. İTÜ MİAM’da müzikoloji dalında ikinci bir yüksek lisans yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’nde dünya müziği dersleri verdi.

Şiir kitapları: sarılma f/ikirciği (2016, Yasakmeyve) ve iki göz sıvı (2019, Pan Yayınları). Türkçeden İngilizceye çevirdiği roman ve öyküler Middle Eastern Literatures; şiirler ise Asymptote, Chicago Review, Exchanges (Iowa Üniversitesi), Mantis (Stanford Üniversitesi) ve Rusted Radishes (Beyrut) dergilerinde yayınlandı. Şiirleri Azerbaycanca, Gürcüce, Hollandaca İngilizce, Kurmanci ve Zazacaya çevrildi.

bugra-giritlioglu-kitaplarini-imzaladi-2

1989 yılından bu yana Amerika, İngiltere, Hollanda ve Türkiye’de pek çok yarı profesyonel koroda –ör. BBC Senfoni Korosu– söyledi. Ayrıca yıllardır amatör olarak piyano ve obua çalıyor. Albert Long Hall, İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) ve Hollanda Şapeli gibi mekânlarda koro konseri vb. performans etkinlikleri düzenledi.

 


Etiketler: kültür sanat
nefret