09/10/2008 | Yazar: Barış Sulu

LGBTT Hakları Platformu olarak 23 Ekim 2008 Perşembe günü, Anayasa’da eşitlik ile ilgili düzenlenen 10. Maddeye, acilen cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin eklenmesi ile ilgili başlattığımız imza kampanyasında toplanan imzaları TBMM’ye sunacağız. Saat 10:00'da TBMM'nin Dikmen Kapısı'nda buluşuyoruz!

Bugün Anayasa'da Eşitlik İçin TBMM'deyiz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTT Hakları Platformu olarak 23 Ekim 2008 Perşembe günü, Anayasa’da eşitlik ile ilgili düzenlenen 10. Maddeye, acilen cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin eklenmesi ile ilgili başlattığımız imza kampanyasında toplanan imzaları TBMM’ye sunacağız. Saat 10:00'da TBMM'nin Dikmen Kapısı'nda buluşuyoruz!

KAOS GL - 09/10/2008

Bilindiği gibi 29 Mayıs 2008 tarihinde yerel mahkeme, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği hakkında ‘hukuka, ahlaka ve Türk aile yapısına aykırılıktan’ kapatma kararı verdi. Lambdaistanbul bu kararı temyiz etti. Lambdaistanbul’un faaliyetlerinin devam etmekte olduğu bu süreçte Yargıtay’ın konuya dair vereceği karar beklenmekte.

Türk Ceza Kanunu tartışmaları esnasında dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek ‘cinsel yönelim temelli ayrımcılığın’ yasalarca kapsanmasına gerek olmadığını, cinsiyet kavramının cinsel yönelim kavramını kapsadığını söylemişti. Ancak Lambdaistanbul hakkında kapatma kararı veren hakim yazdığı gerekçeli kararda, Anayasa’daki eşitlik maddesinde eşcinsel, biseksüel, travesti ve transseksüellerin kapsanmadığını söyledi, kararını bu gerekçeye dayandırdı. LGBT bireyleri vatandaştan saymadı.

Yerel mahkemenin kapatma kararını vermesinin ardından halen devam etmekte olan imza kampanyasını başlattık ve bu kararın Anayasada eşitlik talebimizin ne kadar acil olduğunu ortaya koyduğunu belirttik. İmza kampanyasında Anayasanın eşitlik maddesine "cinsel yönelim" ve "cinsiyet kimliği" kavramlarının eklenmesini talep ediyoruz.

TMBB'nin yeniden çalışmaya başlaması üzerine, topladığımız imzaları 23 Ekim Perşembe sabahı Meclisin önünde yapacağımız bir açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başbakan Tayyip Erdoğan'a, Meclis Başkanı Köksal Toptan'a ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya ileteceğiz.

Kişilere çağrımızdır

Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüellerin Anayasada eşitlik talebini destekliyorsanız, internetten devam etmekte olan imza kampanyamıza katılabilirsiniz. Tabii eğer henüz imza atmadıysanız! Ve çevrenizdeki herkesi bu kampanyadan haberdar etmeyi unutmayın lütfen!

Derneklere, vakıflara, sivil insiyatiflere, sendikalara, meslek odalarına, siyasi partilere çağrımızdır

Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüellerin Anayasada eşitlik talebini kurumsal olarak destekliyorsanız, kurumunuz çevresinde imza toplamak için, imza toplama föyümüzü internetten indirebilirsiniz.
Kurumsal desteğiniz basın açıklaması esnasında duyurulacak ve imzalarla birlikte ilgili mercilere iletilecektir.

İmzaları teslim etmek için herkesi 23 Ekim Perşembe günü TBMM'nin önüne bekliyoruz.

Kurumsal katılım için toplanan imzalar 21 Ekim Salı gününe kadar Lambdaistanbul' a teslim edilebilir.

LGBTT Hakları Platformu:

İzmir Travesti ve Transeksüel İnisiyatifi

Kaos GL Derneği

Kaos GL İzmir Oluşumu

Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği

MorEL Eskişehir LGBTT Oluşumu

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği

Piramid LGBTT Diyarbakır Oluşumu

İmza vermek için tıklayın:

http://www.lambdaistanbul.org/php/imzaVer.php?imzaKampanyasiID=3
Etiketler: yaşam
nefret