18/10/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün İzmir’de yayımlanan İz Gazete ve Bizim İzmir Magazin haberlerine yer verdik.

Bugün haberler İzmir’den Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Leni Sonnenfeld

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün İzmir’de yayımlanan İz Gazete ve Bizim İzmir Magazin haberlerine yer verdik.

İzmir’de yayımlanan İz Gazete, İzmir Barosu’nun LGBTİ+ Hakları Komisyonu’nun kuruluşunun ilk yılını sayfalarına taşıdı. Haber, Baro’nun LGBTİ+ Hakları Komisyonu kuruluşunun 1. Yılında düzenlediği basın açıklamasını haberleştirdi. Gazete haberinde, İzmir Barosu’nu, LGBTİ+ Hakları Komisyonu kurması nedeniyle öncü baro olarak tanıttı.

“Toplumsal cinsiyet eşitliği temel bir haktır”

Bir diğer haber Bizim İzmir Magazin’den Uzman Doktor Arzu Erkan Yüce’nin köşe yazısı. “Toplumsal cinsiyet eşitliği temel bir haktır” başlıklı yazısında ikili cinsiyet sistemine karşı çıkıyor ve toplumsal cinsiyete değiniyor.

Yazısına, “Yaygın inanış ve iddiaların aksine, insanların davranış ve tutumlarını doğuştan getirdikleri cinsiyet özellikleri ve biyolojik farklar belirlemez” cümlesi ile başlayan Dr. Yüce ikili cinsiyet rejimi nedeniyle interseks ve transların ayrımcılığa maruz kaldığına dikkat çekiyor.

Kaos GL Derneği 10 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 10 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2018 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: medya
nefret