21/06/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Penny Mordaunt, translara uygulanan şiddetin 1980’lerde yükselen homofobiye benzediğini söyledi.

“Bugünün transfobisi 80’lerin homofobisine benziyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Penny Mordaunt, translara uygulanan şiddetin 1980’lerde yükselen homofobiye benzediğini söyledi.

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Penny Mordaunt, 20 Haziran’da Kadın ve Eşitlik Komitesi’nde yaptığı konuşada medya ve kamuoyunda artış gösteren translara yönelik nefret söylemine değindi.

“Ahlâki” bir panik

Mordaunt, transfobik bağnazlığı 1980’lerde artan homofobiye benzetti:

“Düşmanca yorumlar yapan, çoğu zaman yanıltıcı ve nefreti körükleyecek suçlamalarda bulunan bir medya var. Bu medya LGBTİ kuruluşları tarafından ‘ahlâki panik’ olarak adlandırılıyor. İnsanların endişelerine de değinmeliyiz tabii ki ama ben bu ayrımcılık ve bağnazlığın 1980’lerde eşcinsel erkeklerin karşılaştığı türden bir nefret olduğunu düşünüyorum.”

“O dönemde eşcinsel haklarına yönelik bir siyaset yoktu. Fakat bu dönemde bir trans toplumu var ve bu yanıltıcı bilgileri, sosyal medyada nefret söylemini ve karşıt konferansları onaylamadığımızın garantisini vermeliyiz. Buna gücümüz var.”

“Trans toplumuyla bütünlüklü dayanışma göstermemiz gerek”

Mordaunt aynı zamanda yasaların yeterli olmayacağını, asıl ihtiyacın kültürel bir değişim olduğunu vurguladı:

“Açıkçası en çok ihtiyaç duyulan şey kültürel değişim. Kanunlarda ve hizmetlerde yapılacak elbette birçok şey var ama bu gerçekten bir kültür değişimiyle ilgili. Tartışmaların tonunu ayarlayabilmemiz ve trans toplumuyla bütünlüklü bir dayanışma içinde olduğumuzu göstermemiz gerekiyor.”

“Anlayışa da ihtiyacımız var. Bazı tartışmalarda daha birçok insanın trans toplumunu tanımadığı açık. Sorunların neler olduğunu bilmiyorlar. Her türlü yanlış anlamaya açık bir ortam hakim. Cinsiyet Tanıma Yasası işte bu yüzden çok önemli.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam