21/09/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün önceliği kampüslerde güvenli alan yaratmak.

BÜLGBTİ+ bu yıl neler yapacak? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün önceliği kampüslerde güvenli alan yaratmak.

Fotoğfar: Boğaziçi Üniversitesi 6. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nden, 2018

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetli bir hazırlık içinde. Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk. Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Eylül’de Gel” yazı dizisinde.

Eylül’de Gel yazı dizisinde bugün Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+) var. BÜLGBTİ+’dan Sade önceliklerinin kampüslerde güvenli alan yaratmak olduğunu söylüyor ve planladıkları etkinlikleri anlatıyor. Sözü ona bırakalım.

“Kampüste yalnız değiliz”i hissettirmek

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+) olarak öncelikle yeni üyelerimize kendilerini rahat hissedebildikleri güvenli bir sosyal çevre sağlamayı hedefliyoruz. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere kampüslerde yalnız olmadıklarını hissettirmek bizler için büyük önem taşıyor.

Bu yıl farklı kampüslerde hemen hemen her hafta etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Öncelikle tanışıp kaynaşmamızı sağlayacak çeşitli etkinlikler ve ardından bilgilendirici atölyeler düzenleyeceğiz. Terapi niteliğindeki açılma atölyelerinde birbirimize açılma hikâyelerimizi anlatacağız ve cinsellik atölyelerinde anonim bir şekilde sorduğumuz cinsellikle ilgili soruları cevaplamaya çalışacağız.

Seks İşçiliği Paneli bu yıl da gerçekleşecek

Aralık’ta HIV/AIDS ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmak bizler için önemli bir diğer husus. Bunun için cinsel sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği içindeyiz. Ayrıca iki yıldır düzenlediğimiz Seks İşçiliği Paneli’ni bu yıl da düzenlemeyi planlıyoruz.

7. Boğaziçi Onur Yürüyüşü bu yıl

Gelenekselleşen queer performans gecelerinde yine birbirinden iddialı drag’ler yarışacak ve katılımcılar yine çok eğlenecek. Bu yıl queer performans gecelerinde izleyici sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Ve en önemlisi: Boğaziçi Onur Haftası. BÜLGBTİ+ olarak ikinci dönem sonunda yine bir Onur Haftası düzenlemek ve bunu yedinci kez düzenleyeceğimiz Boğaziçi Onur Yürüyüşü ile taçlandırmak istiyoruz.

Daha fazla eğlence ve daha fazla etkinlik için bizleri sosyal medya hesaplarımızdan (TwitterFacebook) takip edebilirsiniz!

İlgili haber:

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bol gullümlü, bol çaylı bir döneme bekliyor

Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yeni döneme hazır

Keskesor LGBTİ+ ‘atölyelere devam’ diyor

Özgür Gökkuşağı sinemada, futbolda, tarihte, her yerde

SPoD: Yeni döneme yeni etkinlikler

Genç LGBTİ+ Derneği: Sürprizlere hazır olun!


Etiketler: yaşam
İstihdam