19/06/2017 | Yazar: Defne Güzel

Burçlar ve aktivistler yazı dizimizin ilk konuğu Demhat Aksoy.

Burçlar ve aktivistler – İnatçı bir Koç: Demhat Aksoy Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Burçlar ve aktivistler yazı dizimizin ilk konuğu Demhat Aksoy. Demhat ile burcu olan Koç'un özelliklerini konuştuk: Koç tuttuğunu kopartan bir burç.

Merhaba, sevgili Lubun Astroloji okurları,

Kısa bir tatilden sonra yeniden karşınızdayım. Bu sefer tek başıma değilim. LGBTİ+ hareketinin aktivistlerini de peşimden sizlerin huzuruna sürükledim. Pride ayı boyunca aktivistlerle onların burçları, hayatları, kolileri, mücadeleleri üzerine çok gullüm röportajlar gerçekleştirdim. İlk konuğum ise ateşli mi ateşli, inatçı mı inatçı bir koç, Demhat Aksoy oldu.

Demhat'la ilk olarak 2016 Mersin Onur Haftası'nda tanıştık. Demhat'ın rastalı saçlarına hayranlıkla bakarken o akşam kendimi Demhat'la baş başa akşam yemeği yerken buldum. Geçen bir yılın içerisinde Demhat benimle evini, sohbetini, içkisini, gözyaşlarını ve kahkahasını samimiyetle paylaştı.

Bir yıl sonra Neva Palas 307'de, loş ışıklar ve dumanlar altında dostluğumuzu pekiştiren bu röportajı yaptık. Gelin hep birlikte Demhat'ın dışarıdan sert ama içeriden bir o kadar pamuk gibi kalbine değelim.

Aşkım merhaba. Kimdir Demhat Aksoy? Kısaca kendinden bahsetsene bize.

Merhaba. Ben Demhat. Pembe Hayat aktivistiyim. Dönmeyim. Eylemci, mücadeleci ve son zamanlarda aşık bir kadınım. Bir de koç burcuyum.

Sence nasıl bir burç koç?

Anlatılmaz yaşanır diyorum. Aşkım, koç burcunun bence tarifi çok zor çünkü bizim çok güzel özelliklerimiz ve o güzel özellikleri bir anda yok edecek fevri davranışlarımız var. Önder bir burç koç. İşine düşkün, çalışkan... Sonra çok da inatçı. Çok kıskanç... İlişkilerini bu anlamda kuruntularla yıpratabilecek bir burç.

İnanıyor musun peki burçlara?

Yalan söylemeyeyim aslında inanmıyordum. Fakat koç burcunun bütün özelliklerini taşıdığımı görünce inanmaya başladım.

“Tuttuğumu kopartırım”

Hırçın bir burç mu sence koç? Ben mesela senin eylemci, slogan atan biri olduğunu düşünüyorum.

Evet, koç tuttuğunu kopartan bir burç.

Sen biraz da saldırgan bir kadınsın bence ama...

Yaa evet biraz öyleyim. Aslında mücadele etmek, hakkını aramak, ses çıkarmak koç burçlarının doğasında var. O mücadelenin sonucunda aldığım meyveleri yağmalamasınlar diye saldırganlaşabiliyorum.

Peki burcunun en sevdiğin özelliği ve en sevmediğin özelliği nedir?

Örgütleyici ve toparlayıcı olmasını seviyorum. İnatçılığım ise en sevmediğim koç burcu özelliği. Bazen bilerek inat ediyorum ve kırıp üzüyorum çevremi. Özellikle bunu erkek arkadaşıma yapıyorum ama özür dilemesini de biliyorum.

Hangi burçlarla anlaşabiliyorsun ve hangileriyle anlaşamıyorsun sence?

Bana zıt karaktere sahip olanları daha çok seviyorum. Şu dönem en çok başak burcunu seviyorum ve onunla anlaşabiliyorum. En sevmediğim ya da anlaşamadığım burçlar ise akrep ve koç. Şimdi bir şey söyleyeceğim bunu da yazacaksın biliyorum ama koç burcu her zaman tek olmak ister. Ben tek olmak istiyorum, diğer koç burcu da tek olmak istiyor. Sen de biliyorsun bu durumu sen de koç burcusun.

“Olmazsa olmazlarıma dokunulduğu zaman boynuzlarım sivrilir”

Madi biri olduğuna inanıyor musun? Bence sen biraz madi bir kadınsın.

Her konuda değil. Olmazsa olmazlarıma dokunulduğu zaman boynuzlarım sivrilir. Sonra gelsin madilikleer... Koç burcuna özgü değil ama bu, her burcun bir madiliği var. Benim madiliğim ise artık görmemezlikten gelmek.

Sence bencil bir burç mu koç yoksa fedakar mı?

Bazen benciliz bazen değiliz. Ya da çoğu zaman benciliz ama ben insanlara karşı kin tutmam. Sadece benim olmazsa olmazlarım var. Örneğin ilişkilerimde bir yalan her şeyi bitirebilir. İnandığım şeye inancımı yitirirsem her şeyi parçalayıp atarım. Ben anneme on sekiz yaşıma kadar inandım. On sekiz yaşımda dönmeliğimi öğrendi ve bu durumu sevmediğini gördüğümde Annem benim için bitti. Bir daha eskisi gibi olamadık. Gemileri yakıyorum yani. Birini gerçekten sevdiğimde ölümüne giderim. Mesela trans-dönme hareketine inanıyorum ve bu hareket için düşünmeden canımı veririm.

Aşk/koli hayatın nasıl gidiyor?

Yaa aşk hayatım çok güzel. Disiplinli ve titiz biriyle birlikteyim. Kendisi bir başak burcu. Ben onun kadar disiplinli değilim ama onu hayatıma dahil etmek için her şeyi yapıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Başak burcu bana çok şey öğretti. Ben de öğrendiğimi kaptım ve uyguladım. İnternetten okudum aslında başak ve koç çok iyi anlaşamıyorlarmış ama bence zıt kutuplar daima birbirlerini çeker.

Bence sen çok ateşli bir kadınsın...

Aslında erkek arkadaşıma da sormak gerek ama evet ben gayet ateşli bir kadınım.

İş hayatın nasıl gidiyor?

Etkinlik organize ediyorum. Yoktan bir çok şey var edebiliyorum. Emir almayı asla kabul etmiyorum. Kimseye de emir vermem zaten. Hep beraber yapalım isterim. İlk yıllara göre çok yol kat ettim. Şu anda öğrendiklerimi uygulamaya devam ediyorum.

Ben çok teşekkür ederim Demhat. Çok keyifli bir sohbetti. Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?

Ben de çok teşekkür ederim benim için de çok keyifliydi aşkım. Bence insanlar burçlarının özelliklerini taşıyorlar. Biz koç burçları ise insanların arayabileceği her özelliğe sahibiz. Kötü yanlarımızı törpülemek için ise başka burçlara, başka hayatlara değmeye ihtiyacımız var.

Demhat'la koç burcunun ne kadar ateşli, madi, hak savunucusu, keskin, merhametli ve fedakar bir burç olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Demhat'a yeniden çok teşekkür ediyorum. İyi ki bütün özellikleriyle hayatım/ız/da. Yeni yazılarımda ve röportajlarımda görüşmek üzere.


Etiketler: yaşam
nefret