29/03/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmaların Salı günkü durağı Bursa’da Uludağ Üniversitesi’ydi. Etkinlik 2006’daki linç olaylarından sonra Bursa’da gerçekleştirilen ilk LGBT temalı etkinlik oldu.

Bursa 2006’dan Beri İlk Kez LGBT’lere Kucak Açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobiye Karşı Yerel Buluşmaların Salı günkü durağı Bursa’da Uludağ Üniversitesi’ydi. Etkinlik 2006’daki linç olaylarından sonra Bursa’da gerçekleştirilen ilk LGBT temalı etkinlik oldu. Uludağ Üniversitesi Psikoloji Topluluğunun ev sahipliği ile düzenlenen etkinlik Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Lambdaİstanbul’dan LGBT aktivisti Yıldız Tar ile Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel ve Evren E. Çakmak’ın konuşmacı olduğu iki oturumluk etkinliğe yaklaşık 250 kişi katıldı.
 
 
Eşcinsellik Toplum Sağlığını Olumsuz mu Etkiliyor?
İlk oturum “Eşcinseller Toplum Sağlığını Olumsuz mu Etkiliyor” başlıklı atölyeydi. Seçin Tuncel’in yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede anti-heteroseksist politika ve cinsel kimliğe ilişkin terimler ve süreçler aktarıldı. Daha sonra ise salondan gelen sorular yanıtlandı.
 
Eşcinsellikle İlgili Mitler ve Bilimsel Doğrular
Yıldız Tar ve Evren E. Çakmak’ın konuşmacı olduğu ikinci oturumda ise bilimin ideolojisi üzerine konuşuldu. Hastalıktan ideolojiye homofobinin yükselişi hakkında ilerleyen konuşmada LGBT hareketlerin tarihine de değinildi. Salondan gelen soru ve görüşlerle devam eden oturumun ardından konuşmalar dışarıda da devam etti.
 
8. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!
Homofobi Karşıtı Buluşma, cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiliğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye, küresel ölçekte bir sorun olan ayrımcılığa karşı “yerellerin ittifakını” mümkün kılmaya çalışıyor.
 
Homofobi Karşıtı Program kapsamında Kocaeli, Eskişehir Samsun, Mersin, Edirne, Diyarbakır, Sakarya, Balıkesir, Kars, Nazilli, Malatya, Antalya, Bursa ve Muğla’da etkinlikler düzenlendi. Nisan ayında ise Kaos GL Adana, Batman, Çanakkale ve Antakya’da homofobi ve transfobi karşıtları ile bir araya gelecek.
 
Buluşmayı sahiplenen öğrenci toplulukları ve akademisyenlerle birlikte “Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar” her yıl daha fazla yerele ve üniversite kampüsüne taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapabilirsiniz.
 
Detaylı bilgi için: evren@kaosgl.org adresine mail atabilirsiniz. 
 
* Kaos GL’nin Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri Programı, Kanada Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: yaşam
İstihdam