02/05/2016 | Yazar: Özgecan Aşlamacı Şahin

4 gün önce gerçekleşen canlı bomba saldırısına rağmen işçi ve emekçiler Bursa’da 1 Mayıs alanını doldurdu.

Bursa’da 1 Mayıs: Sözleşmeli köle olmayacağız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

4 gün önce gerçekleşen canlı bomba saldırısına rağmen işçi ve emekçiler Bursa’da 1 Mayıs alanını doldurdu.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Türk-İş’e bağlı TÜMTİS’den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesinin çağrısıyla 1 Mayıs Pazar Günü Bursa Altıparmak Stadyum önünde toplanan birçok parti, sendika, dernek ve örgüt 1 Mayıs Mitingi için bir araya geldi.

Bir araya gelen kalabalık miting için Kent Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Kent Meydanı’nda miting alanında toplanıldıktan sonra, devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı.

Herkese güvenli bir iş ve gelecek tahayyül edildiği, kiralık işçilik dayatmasının, kıdem tazminatlarının gasp edilişinin son bulması için 1 Mayıs’ta alanlarda olunduğu vurgulandı. “Sözleşmeli köle olmayacağız” sloganı atıldı.

Daha sonra sahneye çıkan Suavi “Bu bugünün sorunu değil geçmişten itibaren emeği sömüren sistematik bir talanın sorunudur. Bu nedenle alkışlarınız, ıslıklarınız, tepkiniz tek tek Hasan’a, Mehmet’e değil. Çünkü biz bu sistemi alaşağı etmeliyiz. Bu yanıyla örgütlü mücadeleye ihtiyacımız var. Çünkü örgütlü ve sistematik olarak sömürülüyoruz. Şu anda hep birlikte olmaya bilirdik. Geçen gün Bursa’da gerçekleştirilen hamle birçok insanın yaşamını almakla sonlanabilirdi. Ankara, Suruç, İstanbul’da olduğu gibi ya da Fransa, Belçika’da olduğu gibi”  sözleriyle geçtiğimiz Çarşamba günü Bursa’da yaşanan canlı bomba saldırısına rağmen çocuklarıyla miting alanına gelen kitleyi selamladı.

“1 Mayıs işçiler için birlik ve mücadele günü olduğu gibi ezilenler ve halklar için de dayanışma ve mücadele günüdür” şeklinde konuşan Suavi, mini konser sonrası  “Kahrolsun Faşizm Yaşasın Özgürlük” sloganıyla alandan ayrıldı.

Yürüyüş boyunca kitle tarafından “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İş, ekmek, adalet, yaşasın 1 Mayıs” , “Demokrasi ve savaşa karşı demokrasi cephesinde birleşelim”, “Kale sağlam direnişe devam”, “Eşit İşe Eşit Ücret” sloganları atıldı.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam