08/09/2016 | Yazar: Arda Özen

Bursa’da polisin aynı gecede iki kez keyfi gözaltı uygulamasını reddeden seks işçisi trans kadın polis şiddetine uğradı.

Bursa’da polisler trans kadını darp etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa’da polisin aynı gecede iki kez keyfi gözaltı uygulamasını reddeden seks işçisi trans kadın polis şiddetine uğradı. Şikayetçi olacağını söylediğinde ise tehdit edildi.

Bursa Merinos’ta 25 Ağustos Gecesi saat 01:00 sularında polis tarafından şiddete uğrayan trans kadın N., Özgür Renkler Derneği’ne başvurdu. Polis şiddeti sonucu N.’nin dudağı patladı ve belinde incinme oluştu.

Özgür Renkler Derneği’ne ulaşan trans kadın N. olayı şu şekilde anlattı:

“Çalıştığım cadde üzerinden polis ekiplerince emniyete alındım. Para cezası alıp tekrardan geri döndüm. Üstünden çok geçmeden yeni bir ekip gelip onlar da beni emniyete götürmeye çalıştı. Gitmek istemediğimi, zaten az önce emniyetten geldiğimi belirttim. Fakat zorla, taciz ederek arabaya bindirdiler beni. Gittiğimde tekrardan gözaltına aldılar. Bu sırada polis amiri bana saldırdı ve dudağım patladı. Belimde de incinmeler oldu. Beni ilk alan ekip hastaneye götürdü. Rapor alındı ama bana vermediler. Avukat çağırmak istediğimi belirttim ama avukata haber verilmedi. Şikayetçi olacağımı söyleyince beni tehdit ettiler.”

N. polisler hakkında şikayetçi oldu. Yasal süreci Özgür Renkler Derneği ve dernek avukatı Nazlı Ceren Şentürk takip ediyor.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret