24/11/2016 | Yazar: Arda Özen

Bursa Özgür Renkler ‘Merhaba Canım’ söyleşi dizisinin ikincisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yapılacak

Bursa’dan 25 Kasım’da ‘Merhaba Canım’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa Özgür Renkler “Merhaba Canım” söyleşi dizisinin ikincisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yapılacak. Şiddet ve kadınlık halleri tartışılacak.

Bursa Özgür Renkler, Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde, 25 Kasım saat 19.00’da Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde “Merhaba Canım” ile söyleşiyor.

Özgür Renkler Derneği Merhaba Canım adlı söyleşi dizisinin bu seferini 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında düzenliyor. Arda Özen’in moderatörlüğünde olacak olan söyleşiye; İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nden Pınar Arkan, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Bizim Ev’den Merve Öziş Erbek ve Özgür Renkler Avukatı Nazlı Ceren Şendoğan katılacak.

Merhaba Canım dizisinin ikinci söyleşisi

Merhaba Canım’ın bu dizideki metni:

Kimimiz az konuşur
Kimimiz çabuk yorulur
Kimimiz şarabı helvayla içmeyi sever
Kimimiz hiç namaz kılmadı şimdiye kadar
Kimimiz Allah'ı çok sever
Kimimiz annesini sever
Kimimiz kedileri sever.

Özgür Renkler Derneği, söyleşi dizisi olan "Merhaba Canım"ın ikincisini düzenleniyor:

“Her ay birbirimizin yaralarını okşamak için kocaman bir "merhaba" diyoruz. Böylece; sokakta, okulda, çalışma hayatında görüp de selam vermediğimiz veya görmezden geldiğimiz çeşitli kimliklere pencere açıyoruz. Birlikte oturup, artık birbirimizi anlamaya başlayacağımız bir çatı oluşturuyoruz.

“Bu sefer de, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe özel, kadınlık hallerine ortak olacağız.

“Şiddetin toplumun her alanında her kesiminde olduğunu Mirabel Kardeşler örneğinden de iyice biliyoruz. Şiddetle mücadele etmek için, şiddeti konuşmak için tekrardan bir araya geliyoruz.

Şiddete karşı mücadelede farklı kimlikler

“Peki şiddete karşı mücadelede; görme engelli kadın, yerel yönetimde çalışan kadın, hukuk alanında çalışan kadın ve trans kadın nasıl dayanışıyor? Mücadele seyri hangi yönde farklılaşıp, ortaklaşıyor?

“Tüm bu hallerinin birbirini kapsayan ve birbirini kesen alanlarla birlikte kendini ifade edemeyen kadın olma hallerine "Merhaba" diyeceğiz.

“25 Kasım 2016 saat 19.00'da Nilüfer Dernekler Yerleşkesi'nde söyleşiyoruz.

“Arkadaş Zekai Özger'in çok selamları var size.”

Söyleşi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Etiketler: kadın
İstihdam