22/11/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Bursasporlu futbolcu Colin Kâzım Richards, geçen sezon Brighton taraftarlarına homofobik bir hareket yaptığı suçlamasıyla mahkemeye çıkacak.

Bursasporlu Futbolcuya Homofobi Davası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bursasporlu futbolcu Colin Kâzım Richards, geçen sezon Brighton taraftarlarına homofobik bir hareket yaptığı suçlamasıyla mahkemeye çıkacak.
 
27 yaşındaki forvet, Blackburn Rovers’ta oynarken Brighton and Hove Albion Stadyumu’nda 12 Şubat 2013’te yapılan maçta homofobik söz ve davranışlarda bulunmakla suçlanıyor.
 
Bursa’dan Brighton’a Homofobinin Sevmediği Şehirler
Suçlamaların bir kısmı Brighton and Hove Taraftarları Klübü BHASC ve Eşcinsel Futbol Taraftarları Ağı GFSSN’nin klübe yönelik yalnızca bu sezon sarfedilmiş homofobik hakaretleri içeren dosyasına dayanıyor. Nisan ayında yayınlanan listede “İngiltere’nin eşcinsel başkenti” olarak bilinen Brigton'da taraftarların geçen sezon deplasmandaki maçların yüzde 70’inde, tüm maçlarınsa yüzde 57’sinde rakip taraftarların homofobik hakaretlerine maruz kaldığı belirtiliyor.
 
Homofobik hakaretlerin ırkçılık kadar ciddiye alınmadığıını belirten BHASC ve GFSSN, yayınladıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Futbol Taraftarları Federasyonu’yla yürüttüğümüz kampanya sonucunda ‘homofobik hakaretler’ sahada kabul edilmeyen davranışlar arasında yerini alsa da pek çok klüp, görevli ve taraftar neyin ‘homofobik hakaret’ olduğundan habersiz görünüyor.”
 
4 Eylül 2013’te 4 yıllığına Bursaspor’a transfer olan Kâzım Richards’ın davası 14-15 Ocak’ta görülecek. Albion eski menajeri Gus Poyet ve bazı oyuncular da tanık olarak davada yer alacak.  

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam