28/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Trans kadın mahpus Buse’nin arkadaşları, Buse’ye mektup yollama etkinliği düzenliyor.

Buse mektubunuzu bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans kadın mahpus Buse’nin arkadaşları, Buse’ye mektup yollama etkinliği düzenliyor.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Erkek Cezaevi’nde tutulan ve sağlık hakkı engellerini duyurmak için mücadele eden trans kadın mahpus Buse’nin arkadaşları, Buse’ye mektup yollama etkinliği düzenliyor.

29 Ağustos Perşembe günü saat 18:00’de başlayacak olan etkinlik Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ofisinde gerçekleşecek. Etkinlik Buse’nin arkadaşları tarafından şöyle duyuruldu:

“Buse’nin arkadaşları olarak dayanışma saflarını sıkılaştırıyoruz. Buse’nin sağlık durumu daha iyiye gidiyor ancak hala daha bizlerin desteğine ihtiyacı var. Onun yüzünü güldürmek, biraz olsun içinde bulunduğu tecrit koşullarını hafifletebilmek adına Buse’ye mektup yazıyoruz, kart atıyoruz.”

Buse’ye her kentten mektup atabilirsiniz

İstanbul’da yaşamıyorsanız ya da İstanbul’daki etkinliğe katılamayacaksanız da Buse’ye mektup atabilirsiniz. Buse Aydın “Metris R Tipi Cezaevi, C-3, Metris İstanbul” adresine mektuplarınızı bekliyor.

Buse’nin sağlık hakkına erişimini hangi kurum engelliyor?
Buse 5 yıldır beden uyum sürecini başlatabilmek ve “istediği bedende yaşayabilmek” için mücadele ediyor. Bu süreç içinde önce Adalet Bakanlığı ardından da Sağlık Bakanlığı tarafından Buse’nin trans geçiş operasyonu olabilmesi engellendi. Sağlık hakkı ihlal edilen Buse sesini duyurabilmek için defalarca açlık grevi ve ölüm orucuna başladı. 21 Ağustos günü Buse’nin arkadaşlarının düzenlediği basın açıklamasında, Buse’nin “bedenindeki hapishaneden” kurtulabilmek için kendisine zarar verdiği kamuoyu ile paylaşıldı.

Buse’nin şu anda Metris Cezaevindeki rehabilitasyon merkezinde kalıyor ve trans geçiş ameliyatlarının bir an evvel yapılacağı umudunu taşıyor.

İlgili haberler:

Trans kadın mahpus Buse, sağlık hakkına erişim için “ölüm orucunda”!

“Adalet Bakanlığı Buse’nin yasal hakkını gasp ediyor”

Buse’ye mektup yazdın mı?

Trans kadın mahpus Buse ile dayanışma çağrısı!

Bu akşam #BuseyeSesVer!

Trans kadın mahpus Buse, yeniden “ölüm orucunda”!

Trans kadın mahpus Buse için Birleşmiş Milletler’e başvuru

Buse için Sağlık Bakanlığı’na faks çağrısı

Trans mahpus Buse “ölüm orucuna” ara verdi

Trans kadın mahpus Buse için kampanya başlıyor: Buse yaşasın diye!

“Buse yaşasın istiyoruz!”

“Buse’yi hayatta tutan tek şey ameliyat olabileceği umudu”


Etiketler: insan hakları
İstihdam