23/07/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Temmuz ateşini söndürmek isteyenlere yeni mekan BUT XL 25 Temmuz’da; Dersim Onur Yürüyüşü için dayanışmayla açılıyor.

Bütün butlar toplandık, BUT XL’da buluştuk! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Temmuz ateşini söndürmek isteyenlere yeni mekan, BUT XL 25 Temmuz’da Dersim Onur Yürüyüşü için dayanışmayla açılıyor.
 
Temmuz ateşinin evleri yaktığı; lubunyaların, sevicilerin, dönmelerin, ayıların, bilumum LGBTİ’lerin sıcaklardan yandığı, yanmak ne kelime kavrulduğu şu günlerde yüreğimize su serpecek, İstanbul’a denizi getirecek yepyeni bir mekan açılıyor: BUT XL!
 
Onur Haftası partilerinden tanıdığımız The Mekan’ın alt katında açılan bu minik ve sevimli yer; bir tatlı huzur, serin muhabbetler, eğlence dünyasının aranan DJ’lerinden Şevval Kılıç’ın müzikleriyle kendinden geçme vaat ediyor. BUT XL; perşembe, cuma ve cumartesi günleri şantiyeye dönen Beyoğlu’nun yeni vahası olmaya aday.
 
Bütün butlar toplandık!
Ülker Sokak’tan bugünlere trans hareketin biblolarından Şevval Kılıç ile işte bu vahayı konuştuk. Daha öncesinde dayanışma partilerinde, Şarlo’da ve Asmalımescit’te de çalan Şevval bundan sonra BUT XL’da hem çalacak hem de halkla yani bizlerle ilişki kuracak. İstanbul Ayıları’ndan Ahmet Kaya ise ilişki kuracağımız diğer isim. Barda ise but bir ayı olan Gustavo var.
 
Açılış 25 Temmuz’da, Dersim’le dayanışmaya
Mekanın açılışı ise 25 Temmuz’da yapılacak. Dersim’de yapılması planlanan Onur Yürüyüşü ile dayanışma amaçlı parti saat 20.00’de başlayacak. Ortam ısındıkça, gecenin ilerleyen saatlerinde parti The Mekan Teras’ta devam edecek. Partinin gelirleri ise Dersim Roştiya Asme’ye dayanışma için yollanacak.
 
Mekanın hikayesini, planlarını gönüllerin but DJ’i Şevval’den dinleyelim:
“Daha önce Onur Haftası partilerinde çalmıştım The Mekan’da. Çok güzel geçmişti. 3 bin kişi filan eğlenmişti. Yine ben çalarken The Mekan’da; devamlı çalmak isteyip istemeyeceğimi sordular. Teklif geldi. O gece Ahmet, ben ve The Mekan’ın sahibi İsa ile konuştuk. Bana sadece DJ’lik teklif etmediklerini, Ahmet ile birlikte işletmecilik önerdiklerini söyledi İsa. Ahmet’in daha önce Bearsphorus deneyimi de var. Biz konuşmaya başladık ama ben çok sarhoştum tabi. Ertesi gün oldu ve kendimi birden bir toplantının içinde buldum.
 
“Dayanışma etkinlikleri için yeni yer olacak”
“Konseptler tamamen bize ait. 3 gün boyunca But XL’ı işleteceğiz. Burası elbette ticari bir mekan. Hayatını sürdürmek zorunda. Ama biz yıllardır aktivizmin içinde olan insanlar olarak o mekanı dayanışma etkinlikleri için kullanılabilecek bir mekan olarak düşünüyoruz.”
 
Yeni konseptlere hazır olun!
Mekanın konsepti ise alışıldık gey bar konseptinden biraz farklı olacak. Şevval, “İçerideki erkek kadar kadın da görmek istiyorum! Bu benim kırmızı çizgim. Bu mekan sadece geylerin, lezbiyenlerin, transların mekanı olmayacak. Aman bana nasıl bakarlar, endişesi taşımadan herkesin eğlenebileceği bir yer olacak” diyor.
 
The Mekan ile birlikte bir LGBTİ kartı çıkartmayı planladıklarını söylüyor Şevval. Bu kart sadece But XL’da geçmeyecek. The Mekan kompleksindeki bütün etkinliklere LGBTİ’lerin ücretsiz katılması sağlanacak.
 
Şevval, açılış partisi ile birlikte aslında mekanın politik tutumunu da belirttiklerini söylüyor: “Bu parti aslında bizim ne olduğumuz, mekanın nasıl bir yer olacağının göstergesi olacak.”
 
Nasıl bulurum ayol?
BUT XL’ı bulması çok kolay. Taksim Meydanı’na geldiğinizde İstiklal Caddesi’ne girin. Ağa Camisi’ne kadar yürüyün. Ağa Camisi ile Demirören Alışveriş Merkezi arasında kalan sağdaki sokağa dönün. Sağ kolunuzda 17 numarayı bulun.
 
“Ben yer yön tarifi bilmem ayol, GPS’im var bana koordinat at aşkım” diyenler için ise adres: Hüseyinağa Mahallesi, Atıf Yılmaz Sokak, No:17 Beyoğlu, İstanbul.
 
BUT XL’a ilişkin gelişmeler şuradan takip edilebilir. 

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam