06/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat Derneği’nin 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliklerinde bugün trans kadın seks işçileri deneyimlerini anlattı.

“Caddede can güvenliği yok” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat Derneği’nin 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliklerinde bugün trans kadın seks işçileri deneyimlerini anlattı.

Pembe Hayat, 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliklerini Facebook hesabından yaptığı canlı yayınlarla sürdürüyor. 3 Mart etkinlikleri kapsamında bugün “Trans kadın seks işçileri anlatıyor” programı gerçekleşti. Görkem Çakır ve Hüner Laf’ın konuşmacı olduğu etkinliği Derin Akıllı modere etti.

22 yıldır seks işçiliği yaptığını söyleyen Hüner Laf, caddede çalışmanın zorluklarından bahsetti. Ateşli silahlarla aracına saldırıldığını, kaçırılmaya çalışıldığını anlatan Laf, seks işçilerine karşı gerçekleşen saldırıların faillerinin çoğunlukla yakalanmadığına dikkat çekti.

Görkem Çakır ise 30 yıldır seks işçiliği yaptığını ve başından birçok şiddet olayının geçtiğini belirtti. Seks işçilerinin caddede can güvenliği olmadığını, evde ise komşuların şikâyet ettiğini, bu şikâyetlerle barınma haklarının da çoğu zaman ihlal edildiğini anlattı.

Yarın: Korunuyoruz

Pembe Hayat Derneği 2008’den bu yana 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü’nü farklı etkinlik ve atölyelerle karşılıyor. Ankara Valiliği’nin Kasım ayında tüm LGBTİ etkinliklerini süresiz olarak yasaklamasından ötürü bu yıl gerçekleşecek etkinlikler alternatif araçlar kullanılarak gerçekleşiyor.

Programda yarın saat 15.00’de Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Beste Acavit ile korunma yolları, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve bulaş yolları konuşulacak. Pembe Hayat’ın facebook sayfası için tıklayınız.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam