28/10/2015 | Yazar: Umut Güven

Çanakkale LGBT İnisiyatifi’nin tanışma toplantısında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki homofobi ve kadın örgütleriyle dayanışma konuşuldu.

Çanakkale LGBT İnisiyatifi’nin tanışma toplantısında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki homofobi ve kadın örgütleriyle dayanışma konuşuldu.

Çanakkale LGBT İnisiyatifi ikinci yılına tanışma toplantısıyla “merhaba” dedi. Kötü hava şartlarına rağmen farklı yaş gruplarından ve örgütlerden katılımın sağlandığı toplantıda Çanakkale'deki dünden bugüne LGBT hareketindeki değişimler tartışılarak başlandı. Toplantının devamında örgütlenmedeki politikleşme sürecinin nasıl olabileceği, akademideki homofobi ve kendi içimizdeki ötekileştirmelerimiz gibi başlıklar üzerinde tartışıldı.

Homofobik ÇOMÜ

Yereldeki homofobinin yanı sıra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki homofobiye de dikkat çekildi. Akademik alandaki çalışanların içinde ciddi bir homofobi olduğu ve bununla nasıl mücadele edilebileceği üzerine uzun uzun konuşulurken, katılımcılar üniversitede karşılaştıkları homofobik tepkileri paylaştı.

Katılımcılardan biri “Ders aldığımız akademisyen, ‘LGBT’ kavramı geçtiğinde, hayvani içgüdülerini doyurmaya çalışan ahlaksızlar, sözlerinde bulundu”  ifadesiyle üniversitedeki homofobiyi gözler önüne serdi.

Çanakkale LGBT'den kadın derneklerine çağrı

Çanakkale LGBT hareketinin tek başına yeterli mücadele gücüne sahip olmadığı ve sesini gerekli yerlere ulaştıramadığı için kadın dernekleriyle dayanışmaya ihtiyaç duyulduğu kararına varıldı.

Kadın dernekleriyle bilinçli bir örgütlenme sağlandığı takdirde yereldeki homofobiyle mücadele konusunda daha hızlı yol alınabileceği konuşuldu.

Çanakkale LGBT İnisiyatifi tüm LGBT ve LGBT dostları destekçilerini bekliyor: facebook.com/canakkalelgbt 


Etiketler: yaşam
nefret