10/03/2019 | Yazar:

Çanakkale’de Feminist Gece Yürüyüşü’nde kadın ve LGBTİ+’lar bir araya geldi.

Çanakkale’de Feminist Gece Yürüyüşü: “Bir kuir gördün sanki” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çanakkale’de Feminist Gece Yürüyüşü’nde kadın ve LGBTİ+’lar bir araya geldi.

Çanakkale Kordon’da Feminist Gece Yürüyüşü için kadın ve LGBTİ+’lar 8 Mart akşamı saat 20:00'de Golf Çay Bahçesi'nde bir araya geldi. 

İskele'ye dek yürüyen kadın ve LGBTİ+’lar eylemin ardından basın açıklaması okudu. Yürüyüş, halay ve danslarla sona erdi.

Yürüyüşte “Trans kadınlar kadındır”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Susma haykır lezbiyenler vardır”, “Trans cinayetleri politiktir” sloganları atıldı. Yürüyüşe katılan Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi’nin Feminist Gece Yürüyüşü’nün ardından okuduğu basın açıklamasının tamamı ise şöyle:

“Bizler Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi olarak tüm cinsel ve romantik yönelimlerden ve ikili cinsiyet rejiminin dışında konumlanan herkesle beraberiz.”

“Cis-hetero toplumun üstümüzde kurduğu baskıyı reddediyor, her türlü tahakküme ses çıkarıyor ve farklı olana yönelik tüm fobilere karşı, kendine bu dünyada yer bulamayacağı hissiyle hayatına son vermeyi seçen, nefret cinayetleriyle katledilen translar için buradayız.”

“Eğitim, sağlık istihdama erişimde yaşadığımız ayrımcılık ve fobiye karşı birlikle duracağız. 8 Mart’ların hepimiz için kapsayıcı olması adına yürüyüş esnasında ve hayatımızın her alanında her bedene saygı gösterilmesini talep ediyoruz.”


Etiketler: kadın
İstihdam