12/10/2016 | Yazar: Umut Güven

Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi ‘Tanışalım mı?’ toplantısıyla yeni döneme merhaba dedi.

Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi “Tanışalım mı?” toplantısıyla yeni döneme merhaba dedi.

Çanakkale yerelindeki LGBTİ örgütlenmesinin sağlanabilmesi ve ayrımcılıkla mücadele adına Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi yeni üyeleriyle bir araya geldi. Farklı yaş gruplarından ve meslek dallarından çeşitli katılımcıların katıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Yeni katılımcıların kendilerini tanıtmasıyla başlayan “Tanışalım mı?” etkinliğinde, yerelde dünden bugüne kadar yapılan etkinliklerden bahsedildi. Farklı cinsel kimlik ve yönelimlere ait kavramlardan da bahsedilen toplantıya yoğun katılım dikkat çekti.

Homofobik eğitim sistemi

Çalışan kitle ve üniversiteli öğrencilerin yanı sıra, liseli öğrenciler de toplantıda kendilerini ifade etti. Başta Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki homofobik olaylar olmak üzere, eğitim sisteminin tüm kademelerinde LGBTİ+ öğrencilerin homofobi mağduru olduğu tartışıldı.

Üniversite içerisindeki homofobiyle mücadele etmek adına, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Kolektifi destek sağlamak istediklerini belirtti.

Yıl içinde olan trans cinayetlerine dikkat çekildikten sonra Kaos GL’nin yayınlarının dağıtılması ile toplantı sona erdi.

Çanakkale LGBT İnisiyatifi tüm homofobi ve transfobi karşıtı destekçilerini bekliyor: facebook.com/canakkalelgbt


Etiketler: yaşam
nefret