28/09/2017 | Yazar: Umut Güven

Çanakkale’deki Simurg’un Sedası Seminerleri’nde bu hafta LGBTİ+ kavramları vardı.

Çanakkale’de toplumsal cinsiyet eşitliği konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çanakkale’deki Simurg’un Sedası Seminerleri’nde bu hafta LGBTİ+ kavramları vardı.

Her hafta farklı bir konunun işlendiği Simurg’un Sedası Seminerleri kapsamında “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve LGBTİ+” atölyesi düzenlendi.

Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi’nden Umut Güven, Simurg’un Sedası Seminerleri kapsamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve LGBTİ+ temel kavramlarını anlattı.

Her yaştan ve çalışma alanından kişinin katılımı ile gerçekleşen atölye; toplumsal cinsiyet ve toplumsal cinsiyet rolleri gibi başlıkların tartışılması ile başlayıp, LGBTİ+ kavramları sunumu ile devam etti.

İnceltilmiş homofobinin farkında mıyız?

Atölye kapsamında ayrımcılık ideolojileri de konuşuldu ve günlük hayatımızda karşılaşılan ayrımcılığa karşı alternatif mücadele yolları tartışıldı. Toplumdaki eril zihniyetin ve bilinçaltımızdaki homofobinin farkında olmadan günlük konuşma dilimize ne derece yansıdığı, günlük konuşma dilimizdeki örnekler ile birlikte değerlendirildi.

Atölye, katılımcıların soru ve katkılarını paylaşması ve sonrasında ise katılımcılara Kaos GL yayınlarının dağıtılması ile sona erdi.

Simurg’un Sedası nedir?

Simurg’un Sedası genel koordinatörü, topluluklarının serüvenini “Simurg’un Sedası ekibi olarak “akademi”yi her şeyin üzerinde tutmak en temel ilkemizdir. Akademik düşünce biçimi bizler için hakikatin, yani gerçek arayışının vazgeçilmez bir enstrümanıdır ve her türlü farklılığı bünyesinde eritmeye muktedirdir. Bu yönüyle kendimizi “her türlü sıkıntıya rağmen Simurg’a ulaşmaya çalışan kuşlar” imgesiyle paralel konumlandırdık ve idealimize doğru yani Simurg’a doğru yola çıktık” sözleri ile anlattı.


Etiketler: yaşam
İstihdam