28/09/2018 | Yazar: Kaos GL

Çankaya Belediyesi Kadın Müdürlüğü 3 ayda bir dijital olarak yayımlanacak “Kadın Bülteni” çıkardı.

Çankaya Belediyesi’nden “Kadın Bülteni” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi Kadın Müdürlüğü 3 ayda bir dijital olarak yayımlanacak “Kadın Bülteni” çıkardı.

Çankaya Belediyesi Kadın Müdürlüğü 3 ayda bir dijital olarak yayımlanacak “Kadın Bülteni” çıkarıyor. Bültenin ilk sayısında Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks Bireylerin Aileleri ve Yakınları Grubu (LİSTAG) ile bir röportaj da yer alıyor.

Eşitlikçi bir toplumun geliştirilmesinde ve mevcut eşitsizliklerin giderilmesinde yerel yönetimlerinde payının olduğunu düşünen Çankaya Belediyesi toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Bu anlayışla Belediye’nin üç ayda bir çıkaracağı dijital kadın bülteni ile kadınların farklı alanlardaki üretim ve pratiklerinin tartışıldığı yeni bir mecra yaratılacak.

Kadınların eşitlik ve özgürlük talebini karşılamak için

Kadın Bülteni’nin ilk sayısının giriş yazısında Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen şunları yazdı: “Ülkemizde kadın çalışmalarını üniversite dışına taşımak, farklı kamusal alanlarda kadınlarla buluşturmak bizim bir diğer hedefimiz olmuştur. Biliyoruz ki ortak üretimler, ortak çalışmalar ve paylaşımlar kadınların haklı mücadelesinde çok büyük önem ve değerdedir. Biz Çankaya’da kadınların eşitlik ve özgürlük talebini karşılamayı, bu taleplere daha fazla alan açmayı temel bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu nedenle bu alandaki çalışmalarımız aynı yoğunlukta devam edecektir”

İlk sayıda neler var?

Kadın Bülteni’nin ilk sayısında, işyerinde ayrımcı dille mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne dair bir yazı, etkinlik haberleri ile meme kanserine dair bilgilendirici içerik yer alıyor.

Ayrıca bu sayıda Refika Karabacak’ın tiyatro sanatçısı Füsun Demirel ile yatığı söyleşiyi ve LİSTAG ile yapılan röportajı okuyabilirsiniz.

Çankaya Belediyesi Kadın Bülteni’ni buradan indirip okuyabilirsiniz.


Etiketler: kadın
nefret