09/11/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Çankaya Belediyesi HIV’e ilişkin bilgilerin yer aldığı farkındalık broşürü yayınladı.

Çankaya Belediyesi’nden HIV farkındalık broşürü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi HIV’e ilişkin bilgilerin yer aldığı farkındalık broşürü yayınladı.

Çankaya Belediyesi, “Bugün için pozitif bir adım, yarın için güvenli yaşam” diyerek HIV’e ilişkin broşür yayınladı.

Halk Sağlığı Merkezi’nde ücretsiz ve anonim hızlı HIV testi hizmetinin yanı sıra danışmanlık hizmeti de veren belediyenin broşüründe HIV ve AIDS’e ilişkin bilgiler paylaşılıyor.

Broşürde HIV ve AIDS tanımlarının yanı sıra “HIV’in bulaş yolları” ve “HIV/AIDS’ten korunma yolları” da aktarılıyor.

Broşürün son sayfasında “Hangi durumlarda HIV bulaşmaz” denerek Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’nin Gönüllü Test ve Danışmanlık Birimi’nin iletişim adresi paylaşılıyor.

Broşürlere Halk Sağlığı Merkezi’nden ulaşmak mümkün.

Nasıl test yaptırabilirim?

Ankara’da Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi, 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren ücretsiz ve anonim olarak hızlı HIV testi hizmeti veriyor. Başvuran kişiler Salı ve Perşembe günleri 09:00 – 20:00 saatleri arasında, Çarşamba günü ise 09:00 – 17:00 saatleri arası hizmetten yararlanabiliyor. Test için hiçbir ücret talep edilmiyor ve kişilerin kimlik bilgisi istenmiyor; bir kod verilerek testi kod üzerinden takip etmesi sağlanıyor. Üstelik hizmet herkese açık ve sosyal güvence koşulu yok.

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi ayrıca 0850 455 02 65 nolu telefondan HIV ve AIDS konusunda telefon danışmanlığı veriyor. Test öncesi ya da sonrası, HIV ile ilgili merak ettiklerinizi bu numarayı tuşlayarak öğrenebilirsiniz.

İlgili yazı:

Çankaya’da HIV testi yaptırmak çok kolay!


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam