02/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Çankaya Belediyesi, “Bir gün değil her gün 8 Mart” diyerek Eşitlik ve Farkındalık Ayı programını duyurdu. Programda Kaos GL’nin desteklediği karikatür, sağlık, muhafazakarlaşma gibi etkinlikler de yer alıyor.

Çankaya'da Eşitlik ve Farkındalık Ayı başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleriyle ilk “Mor Bayrak” sahibi yerel yönetim olan Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde “Eşitlik ve Farkındalık Ayı” programını başlatıyor.

25 Şubat’ta başlayan etkinlikler kapsamında, sinemadan şiddete; ayrımcılıktan belgesele pek çok "kadın" konulu atölye, ücretsiz olarak, semtlerdeki Çankaya Evleri’nde ve Çankaya Belediyesi kültür merkezlerinde düzenlenecek.

Avrupa Kadın Lobisi Türkiye Koordinasyonu, Tıp Öğrencileri Birliği, Kaos GL, Kadın Dayanışma Vakfı, Çankaya Kent Konseyi Kadınlar Meclisi gibi dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlenen etkinlikler, 25 Şubat’ta başladı.

Kaos GL seçkisi

Program kapsamında 2 Mart’ta “Çizgilerle Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” paneli yapılacak. Kaos GL’den Sengül Kılınç’ın yönettiği oturumda Kaos GL’den karikatürist Aslı Alpar ve karikatürist Ramize Erer konuşacak.

Kaos GL’nin desteklediği bir diğer etkinlik ise “Toplumsal Cinsiyet ve Sağlık” etkinliği. 4 Mart HPV Farkındalık Günü’nde yapılacak etkinlikte LGBTİ+ örgütleri, cinsel sağlık örgütleri ve uzmanlar toplumsal cinsiyet ve sağlığı konuşacak.

5 Mart’ta yapılacak “Muhafazakâr Politikaların Toplumsal Cinsiyete Etkileri” panelinde ise Kaos GL’den Aylime Aslı Demir, Gökkuşağı Aileleri Derneği’nden Nedime Erdoğan ve Aramızda Derneği’nden Funda Şenol Cantek konuşacak.

Kaos GL’nin de parçası olduğu Avrupa Kadın Lobisi Türkiye Koordinasyonu ise 9 Mart’ta “Kadının İnterneti, Kadının Hakkı /Siber ve Dijital Şiddet” atölyesi düzenliyor. Atölyeyi Pınar İlkiz ve Nurcihan Temur yürütecek.

Çankaya Belediyesi'nin “Eşitlik ve Farkındalık Ayı”nın tam programı için tıklayınız.


Etiketler: kadın, yaşam
İstihdam