10/06/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Cansu Yıldıran: ‘LGBTİ fotoğraflarında herkes acı ve şiddeti yakalamanızı istiyor, oysa ben en güzel hallerini görmek, yansıtmak istedim.’

Cansu Yıldıran’la ‘Queer Performans Gecesi’ fotoğrafları hakkında kısa bir sohbet Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cansu Yıldıran: “LGBTİ+ fotoğraflarında herkes acı ve şiddeti yakalamanızı istiyor, oysa ben en güzel hallerini görmek, yansıtmak istedim.”

Fotoğraf sanatçısı Cansu Yıldıran, Boğaziçi Üniversitesi Queer Performans Gecesi’ni fotoğrafladı. Yıldıran’ın bu etkinlikte ölümsüzleştirdiği karelerin, umutlu, rengârenk, izleyiciyi heyecanlandıran kareler oluşundan hareketle, kendisine anı fotoğrafa dönüştürürken neleri önemsediğini sorduk. Cansu Yıldıran, aslında tüm fotoğraflarda özellikle göstermeyi istediği şeyin; gücü, umudu gösterebilmek olduğunu ifade ediyor.

“Neden karamsar göstereyim?”

Yani herkes acıyı ve şiddeti seviyor. Ben olumsuz eleştiri aldım bu fotoğraflarla ilgili çünkü insanlar acı görmek istiyor. Yani böyle renkli trans fotoğrafları görmek istemiyorlar. Şiddet ilgi çekiyor ne yazık ki, baktırıyor. Ben hep umudu ve güçlü olduğumuzu göstermekten yanayım.  Queer Performans Gecesi’nde de en güzel hallerini görmek, en doğal hallerini göstermek istedim. Birçok arkadaş gördüğünde beğenmedi, çünkü onlar belki onları “güçsüz” görünürken yakalamamı istedi. Fakat ben arkadaşlarımı böyle renkli görüyorum, oldukları gibi, renkli, umutlu, mutlu… Gerçekten de rengârenklerdi, neden karamsar göstereyim ki?

Cansu Yıldıran’ın iyileştiren fotoğrafları, gücümüzü, rengimizi, ritmimizi hatırlatıyor. Nefrete inat hayatımızın değerini, bir arada duruşumuzu, mücadelemizi, aşkımızı, heyecanımızı hissettiriyor. Yıldıran’ın “Queer Performans Gecesi” fotoğrafları; iyileştirsin, destek versin, dayanışmamıza güç katsın diye burada.

Keyifli seyirler…


Etiketler: kültür sanat
İstihdam