11/10/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Tarihte bugünün cinsiyetçi ve homofobik haberi 1990 tarihli Tan Gazetesi’nden: ‘Dansözü görmeden ‘yavrum’ demeyin.’

Çapkınların hayalini suya düşüren haber! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tarihte bugünün cinsiyetçi ve homofobik haberi 1990 tarihli Tan Gazetesi’nden: “Dansözü görmeden ‘yavrum’ demeyin.”

Fotoğraf: Diva

Tarihte bugünün cinsiyetçi ve homofobik haberi 1990 tarihli Tan Gazetesi’nden. “Altından ne çıkacağı belli olmuyor, Dansözü görmeden ‘yavrum’ demeyin” başlıklı Necmi Kandemir imzalı haber şöyle devam ediyor:

“Beyler dikkat... Gittiğiniz eğlence yerlerinde dansöz, sahneye yüzü kapalı çıkıyorsa, ‘yavrum’ diye laf atmaktan kaçının... Çünkü peçenin altından, gür bıyıklı, hatta sakallı bir yüzün çıkması işten bile değil... Özellikle bu olay, turistik yörelerde çok moda oldu.

Haber, dansözlere ‘yavrum’ diyerek laf atmakta beis görmüyor. Ancak dansözün erkek olması durumunda işler değişiyor. Haberde, mevzu iki erkek arasında olduğunda benzer bir iletişimin olamayacağını, olmaması gerektiğini ifade ediyor.  Hızını alamıyor ve “Güzel bir kadın bekliyorduk, bıyıklı çıktı”, “çapkınların hayali suya düştü” gibi ifadelerle erkek dansözleri karikatürleştiriyor.

“Sapına kadar erkek” dansözler

Haber, dansözlerden birinin “Hakkımda kötü düşünmeyin, gerçek bir erkeğim” sözlerine yer veriyor. Kamuoyuna “sapına kadar erkek” dansözleri cinsiyetçi ve homofobik bir dille aktaran bu haber “tarihte bugünün haberi” köşesine girmeye hak kazandı.


Etiketler: medya
İstihdam