10/04/2018 | Yazar: Yıldız Tar

Çeçenistan’da toplama kamplarında öldürülen eşcinsel ve biseksüel erkekler için altı ülkede eylem yapıldı.

Çeçenistan’da öldürülen eşcinseller için adalet! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çeçenistan’da toplama kamplarında öldürülen eşcinsel ve biseksüel erkekler için altı ülkede eylem yapıldı.

All Out, Çeçenistan’da öldürülen eşcinsel ve biseksüel erkekler için küresel kampanya başlattı.

Brezilya, İngiltere, Meksika, Almanya, İtalya ve İsveç’te Rusya Büyükelçilikleri önünde eylemler yapıldı. Eylemlerde yüzlerce eşcinsel ve biseksüel erkeğe toplama kamplarında işkence yapanların hâlâ soruşturulmadığı vurgulandı.

Rusya’dan LGBTİ+ hakları oluşumu, LGBT Vakfı 2017 yazında en az 200 eşcinsel ve biseksüel erkeğin gizli cezaevlerinde tutulduğunu açıkladı. Rapora göre en az 26 kişi öldürüldü.

Ne olmuştu?

Rus Gazetesi Novaya Gazeta ve insan hakları aktivistleri 2017 Nisan’ında, Rusya Federasyonu’na bağlı cumhuriyetlerden Çeçenistan’daki yetkililerin onlarca erkeğin eşcinsel oldukları şüphesiyle yetkililerce yakalanmasına sebep olan bir ‘gey karşıtı kampanya’ başlattığını söyledi.

Bölgeden bilgi akışı sağlamak neredeyse imkansız hale gelse de, Çeçenistan’daki insan hakları savunucuları eşcinsellerin ve eşcinsel olduğu düşünülen kişilerin “toplama kampı”na benzer hapishanelerde işkenceye uğradığını belirtti.

Yetkililer, “Ülkemizde böyle insanlar olmadığı için tutuklamamız mümkün değil. Vardıysa bile akrabaları onları dönüşü olmayan yerlere çoktan gönderirdi” dedi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam