10/08/2008 | Yazar: Kaos GL

Geçmişinden zihinsel rahatsızlık geçirmiş olan 31 yaşındaki bir adam, Kanada’nın Vancouver eyaletindeki Davie Caddesinde, eşcinsel onur yürüyüşünün olduğu Pazar günü

Geçmişinden zihinsel rahatsızlık geçirmiş olan 31 yaşındaki bir adam, Kanada’nın Vancouver eyaletindeki Davie Caddesinde, eşcinsel onur yürüyüşünün olduğu Pazar günü (3 Ağustos) gerçekleşen ve dokuz kişinin uğradığı çekiçli saldırıyı gerçekleştirmekle suçlandı.

Khalid Alzghoul, aralarında dokuz silahlı saldırının da bulunduğu toplam 17 ayrı suçtan Pazartesi günü tutuklandı. Vancouver polisi sözcüsü Komiser Jana McGuiness, bir adamın Davie caddesi üzerinde bulunan Tutti alışveriş merkezinden, aldığı ürünlerin parasını ödemeden ayrılmasından sonra olayın başladığını belirtti.

Şahıs dükkândan ayrıldıktan sonra Davie caddesindeki Majestic Restoran ve Bara yöneldi ve burada bir adama sivri uçlu bir çekiçle saldırarak bilincini yitirmesine neden oldu. Daha sonra kapı görevlisine ve sürekli müşteri olan üç kişiye daha vuran adam, ardından restoranı terk ederken bir kişiye daha saldırdı. Polis adamın daha sonra caddenin aşağısında bulunan Characters Restoran’a gittiğini ve burada da iki kadına başlarından saldırdığını belirtti. Saldırıya uğrayan iki kadınla beraber olan bir adam şüpheliyi kovaladı ve yakalayarak yere düşürdü. McGuiness’in belirttiğine göre daha sonra o da başından darbe aldı.

Nefret suçu olup olmadığı henüz belli değil

Davie Caddesi Vancouver eşcinsel topluluğun tam ortasında yer almakta. McGuinness polisin, bu saldırıların nefret suçu olup olmadığını araştırdığını söyledi. "Saldırıların sebebinin ne olduğundan emin değiliz," diyen sözcü, "Çok rasgele, çok vahşi ve çok tuhaf’ diye sözlerine devam etti. Sözcü tanıkların, saldırganın saldırmadan önce kişilerin arkasından bağırıp çağırdığını söylediklerini, ancak eşcinsel karşıtı herhangi bir şey söyleyip söylemediğini bilmediklerini belirtti. Sözcü, "Birçok şey hakkında bağırıp çağırıyormuş ancak ne söylediğini soruşturmadan sonra teyit edebilirim’ şeklinde konuştu.

Polis Alzghoul’u olay yerinde tutukladı ve taklit bir silaha, iki bıçağa ve bir çekice el koydu. Dokuz adet silahlı saldırıya ek olarak, Algzhoul üç adet yaralayıcı saldırı, bir sözlü tehdit, bir sahte ateşli silah kullanma ve 5.000 Dolar çalmakla da suçlanıyor.

Dokuz kurbandan altısı, saldırı sonucu oluşan yaralanmaların tedavisi için hastanede tedavi edildi. İki kurban ise daha ciddi kafa yaralanmaları nedeniyle hastanede bir gece gözetim altında tutuldu. Kurbanlardan hiçbirinde hayati tehlike bulunmuyor. (BS)

Çeviren: Serdar Güner


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam